základní část, 17. kolo
04.12.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jan Kuchta (© AFP)

Slavia neproměnila penaltu, přesto v Olomouci zvítězila

Slavia sice v Olomouci neproměnila penaltu, zaváhání ovšem rychle napravila a po přesném zásahu Jana Kuchty zvítězila v nejvyšší soutěží pošesté za sebou. Pražané tak zůstávají na čele, olomoucká Sigma se naopak po dalším nezdaru propadla do druhé poloviny tabulky.

Poprvé se sešívaní dožadovali pokutového kopu už ve 12. minutě, avšak sudí Zelinka i expert televizní stanice O2 TV Sport Petr Švancara se shodli, že Spáčil nakopl Kuchtu tak nějak omylem. A tak se slávisté museli o gól pokoušet konstruktivněji. Ve 26. minutě jim však nejprve trochu zatrnulo po voleji Gonzáleze, jenž nicméně přeletěl břevno. Až krátce poté se rozběhl po pravé straně Olayinka, po jehož centru Kuchta hlavičkoval příliš vysoko.

Ve 42. minutě se do zakončení tlačil Schranz, míči v cestě na bránu však zabránil blokující Hubník. O dvě minuty později vpadli do otevřené obrany Hanáků Kuchta s Olayinkou, jenže druhý jmenovaný v obrovské šanci poslal balón vedle tyče do zámězí.

Sedm minut po přestávce přišlápl Stanciua v pokutovém území Sigmy Hubník, což Zelinka odhalil až po zhlédnutí videozáznamu. Buď jak buď, arbitr již tentokrát penaltu pro hosty nařídil. Exekuci si vzal na starost sám faulovaný hráč, jeho panenka se ale od břevna odrazila zpět do hřiště.

Bezgólový stav nakonec vydržel do 56. minuty. Oscarů centr vyrazil brankář Olomouce Macík jen k Masopustovi, od něhož se balón odrazil ke Kuchtovi, který již gólmana domácích propálil. Ve zbývajícím průběhu duelu si sešívaní vedení vcelku pohodlně hlídali. V nastaveném čase navíc mohl druhou branku Pražanů přidat Stanciu, jeho projektil zpoza šestnáctky ale Macík vyrazil.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nějak ti to nevychází

Reagovat
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele