základní část, 21. kolo
13.02.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Olomouc i se zahozenou penaltou otočila zápas proti Mladé Boleslavi

Po bezbrankové první půli viděli diváci na olomouckém Andrově stadionu nakonec tři góly. O dva z nich se postarala domácí Sigma, která proti Mladé Boleslavi otočila skóre a mohla oslavit první jarní vítězství.

Své šance si obě mužstva vypracovala již v první polovině duelu. Nejprve to zkoušel hostující Mužík, ten nicméně vypálil jen do náruče připraveného brankáře Hanáků Stejskala. Zajímavě střílel zpoza pokutového území Ewerton, brazilský špílmachr však Stejskala nezaměstnal a přestřelil břevno.

Domácí prvně zahrozili po rohovém kopu Chvátala a následné hlavičce Gonzáleze, s níž ovšem gólman Boleslavi Šeda neměl větší potíže. Více už Šedu štípal pokus Daňka, i po něm ale zůstávalo skóre 0:0.

Krátce po změně stran se už jeden z celků mohl radovat. Zkušený středopolař Matějovský dostal před šestnáctkou Olomouce prostor, který využil k přesné střele k tyči, za níž se Stejskal jen ohlédl. O vyrovnání nejprve neúspěšně usiloval Beneš, jenž po rohovém kopu netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po hodině hry už ale bylo nedaleko Mlýnského potoka veselo. González udržel míč pro Zmrzlého, ten našel před bránou Chytila, který zblízka překonal Šedu.

Boleslav mohl do vedení vrátit Šimek, jeho hlavička po centru Matějovského ale proletěla kolem tyče do zámezí. A tak dostala rozhodující příležitost Sigma. Centr Chvátala proletěl pokutovým územím, Šeda balón tečoval jen ke Zmrzlému, který se prosadil do odkryté svatyně. Vzápětí mohl vítězství Hanáků pojistit Růsek, to by ovšem musel proměnit pokutový kop. I tak se po závěrečném hvizdu radovali domácí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naše jednička ještě chrápe. Nevím, co je na tom složitého zkopčit kurzy třeba od dvojky a malinko je nějakým prográmkem upravit, aby se neřeklo.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Alan

1-3

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele