základní část, 15. kolo
20.11.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Olomouc dvoubrankové neudržela, s Hradcem Králové doma plichtila

Olomouc ztratila dvougólový náskok v souboji s Hradcem Králové, odmítla tedy šanci se na svého protivníka dotáhnout po bodové úrovni a dokonce ho v tabulce zásluhou lepšího rozdílu vstřelených a obdržených branek předskočit, poněvadž zavděk musela vzít pouze remízu. O tu se tým z východu Čech postaral v průběhu druhého dějství, jednou mu pomohl pokutový kop.

První poločas nepřinesl vyloženější možnosti. V 18. minutě se do jakési takové propracoval Král poté, co ho centrem od rohového praporku vyhledal Mejdr, avšak mířil jen do míst, kde byl připravený domácí gólman Macík. Ve 22. minutě se poprvé osmělila výrazněji i Olomouc, po pasu zleva od Zmrzlého však hlavičkoval Růsek nad bránu.

Ve 28. minutě došlo na první změnu skóre v tomto střetnutí. Zahradníček rozehrál standardku obloučkem do šestnáctky, tam našel na hranici brankového území nabéhajícího Růska, který z blízkosti hlavou tentokráte našel cestu za přesným zásahem. Ve 31. minutě se pokoušel překvapivou střelou z úhlu srovnat Vlkanova, Macík se ovšem u bližší tyče nenechal nachytat.

Hradec Králové pořádně zaspal na startu druhé půle a jeho sok tuto skutečnost zužitkoval ve svůj prospěch. Druhou asistenci si zapsal na své konto Zahradníček, jenž uvolnil do vápna svého spoluhráče Breiteho, a ten, i když nebyl v ideálním postavení, překonal brankáře Fendricha, jemuž nepomohl v zabránění inkasování ani ten fakt, že si na balón stačil sáhnout.

Hosté se nicméně v poslední třetině zápasu nevzdali a urvali nakonec aspoň bod. V 62. minutě Vlkanova zakličkoval fantasticky v soupeřově pokutovém území, tam ho evidentně fauloval bránící Pablo González. Nařízenou penaltu pak využil Rada. A v 76. minutě Votroci udeřili podruhé, to když Dvořákův centr sklepl Vepřek smolně přímo k nohám skórujícího protihráče Vlkanovy.

Autor: Patrik Sandev / tv.isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remízový zápas 1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele