základní část, 8. kolo
17.09.2021 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník díky přesilové hře remizoval v Olomouci

Sigma v první půli přechytračila Baník secvičeným signálem, po změně stran ale i po sporných rozhodnutích hlavního sudího dohrávala zápas v deseti, načež v oslabení jednobrankový náskok neudržela. Hanáci se tedy se Slezany po 90 minutách okořeněných skvělou kulisou rozešli smírně.

Ostravané měli v úvodu duelu potíže s bráněním rohových kopů soupeře, na což na přelomu deváté a desáté minuty doplatili. Chvátal zvolil místo tradičního centru vzduchem přihrávku po zemi, na kterou si v pokutovém území naběhl Martin Hála. Olomoucký univerzál se odpoutal od svého strážce a zakončením k tyči poslal domácí do vedení.

Po asistenci si Chvátal mohl ve 27. minutě připsat také gól, a to do vlastní svatyně. Po stříleném pasu od Sora totiž pravý bek Sigmy odkopával míč ne zrovna ukázkově, ke svému štěstí nicméně trefil gólmana Macíka. Jinak toho Baník v první půli moc nevymyslel. To domácí mohli po půlhodině hry navýšit svůj náskok po dobrém napadání rozehrávky Slezanů, jenže Růskův volej se mezi tři tyče nevměstnal.

Do ještě prekérnější situace se hosté mohli dostat šest minut po přestávce. S žlutou kartou hrající Sor zastavil brejk Olomouce jen skrze zatažení soupeře za dres, rozhodčí Klíma nicméně prokázal shovívavost a křídelníka Ostravanů nevyloučil. V 74. minutě už tak benevolentní hlavní arbitr nebyl. Zifčák poněkud nešťastně zasáhl Svozila v souboji do hlavy kopačkou, načež se sám dost divil, že od Klímy uviděl rovnou červenou kartu.

Po odchodu Zifčáka do kabin nabral doposud spíš platonický tlak Slezanů na obrátkách. V 84. minutě nacentroval De Azevedo na hlavu Almásiho, jenž i zády k bráně nasměroval balón přesně k tyči, od které se odrazil do sítě — 1:1. Z početní převahy už ale Baník víc nevytěžil.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Shevchenko

3 výhry v řadě v Olomouci Chtělo by to pokračovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele