základní část, 13. kolo
30.10.2021 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Slovácko se ve druhé půli rozjelo a Sigmě nakonec nedalo šanci

Slovácko se v Olomouci nějakou dobu hledalo, postupem času však našlo herní pohodu a trpělivě si dokráčelo pro tři body. Po dalším vítězství poskočili borci z Uherského Hradiště opět alespoň na čas na stupně vítězů, hanácká Sigma naopak pokračuje v trápení.

První poločas mnoho vzruchu nenabídla. V sedmé minutě si brankář Slovácka Nguyen snadno poradil s ránou Gonzáleze, za dalších deset minut se na druhé straně po nepřehledné situaci dostal k hlavičce Jurečka, jeho zakončení nicméně přeletělo břevno. Ve 30. minutě napřáhl z dálky Sadílek, avšak strážce domácí svatyně Macík neměl s přízemním pokusem mnoho starostí.

Největší šanci první pětačtyřicetiminutovky nakonec vytvořil hostující hráč, avšak nechtě pro hráče Sigmy. Kadlec totiž ve 38. minutě nešikovně prodloužil míč za sebe, kde číhal Hála, avšak křídelník Hanáků v závěrečné fázi nepřekonal Nguyena, který pohotově vyrazil proti útočícímu hráči a akci zmařil.

Po změně stran se taktovky chopilo Slovácko, avšak až na střelu Sadílka z 54. minuty, kterou Macík vyrazil na rohový kop, defenzivu Olomouce vážně neohrozilo. Po hodině hry naopak mohla zničehonic udeřit Sigma, hlavička Zifčáka po standardní situaci se nicméně mezi tři tyče nevměstnala.

V 71. minutě už vypukla gólová radost. Slavit mohli hosté, neboť po dlouhém autu Sadílka se do míče na hranici šestnáctky opřel Reinberk, za jehož volejem se Macík jen bezmocně ohlédl — 0:1. Podruhé lovil slovenský brankář míč ze své svatyně o devět minut později. Pohlednou akci na levé straně zakončili Kalabiška s Ciciliou: první jmenovaný nahrával, Cicilia pak balón nasměroval nechytatelně k tyči.

Závěr utkání už si Slovácko hlídalo. Zatímco fanoušci hostů již rozjeli vítězné pokřiky, hráči v bílých dresech drželi Hanáky daleko od Nguyena. Ve třetí minutě nastavení navíc svěřenci kouče Svědíka přidali třetí trefu, když zmatky v defenzivě Olomouce využil Holzer, jenž využil šťastného odrazu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
oli9

3x po sobě 0:0 dnes ovšem 0:2

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma zase hroznej výkon. Moc nechápu protežování Breiteho, kterej je úplně hroznej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele