základní část, 17. kolo
04.12.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Nepochopitelná chyba Bolka pomohla Spartě k výhře v Karviné

Hodinu hry dokázala Karviná vzdorovat Spartě, pak ale domácí srazila na kolena minela brankáře Petra Bolka, díky níž se Letenští dostali do vedení. To již do konce utkání nepustili a z východu republiky vezou tři body.

Hosté usilovali o vytvoření náskoku již v první půli, přáno jim však nebylo. V sedmé minutě získali sparťané míč v blízkosti pokutového území MFK, avšak výsledná střela Hložka po zemi mezi tři tyče nemístila. Po 20 minutách hry zaskočil Bolka Karlsson, jehož centr z úhlu spadl na břevno. Za dalších šest minut se k slibné ráně dostal Haraslín, trefil ovšem jen hlavu bránícího Eduarda Santose, který uchránil Slezany od inkasování.

Do další šance Pražanů se ve 30. minutě dostal Hancko, k němuž doputoval míč po přihrávce Karlssona, kterou ještě prodloužil Hložek, Levý bek Sparty nicméně zakončoval na dlouhou nohu a bránu domácích přestřelil. Těsně před přestávkou mohl po centru Wiesnera znovu skórovat Hancko, jehož neubránil Křapka, jenže tentokrát zakončení slovenského fotbalisty skončilo na břevně.

Po změně stran zahrozila jako první Karviná. nejprve Šehić přestřelil břevno, záhy stejný hráč vyhledal v pokutovém území Svobodu, který přeskočil svého strážce, do brány se ovšem netrefil. To se na druhé straně podařilo v 51. minutě Karlssonovi, jehož skákavou střelu vyrazil Bolek.

O devět minut později se Bolek stal rychle z hrdiny psancem. Nejprve po rohovém kopu vychytal hlavičkujícího Panáka i dorážejícího Hložka. Po dalším rohu vracel míč do ohně Wiesner, když však Hložkovi nevyšlo zpracování, zdálo se, že akce hostů vyjde do ztracena. Jenže Bolek se místo chycení míče pustil do spoluhráčů a nechal hrát Pulkraba. Ten chytře využil nepochopitelného zkratu strážce domácí svatyně a z úhlu otevřel skóre střelou do téměř prázdné brány.

V 67. minutě se sice Bolek trochu revanšoval, když lapil zakončení Haraslína, devět minut nato už ale zase lovil pumlíč ze sítě. Pohlednou kombinaci Letenských zakončil Haraslín střelou po zemi, za kterou se Bolek jen ohlédl. Vzápětí ještě zdramatizoval zápas Sinjavskij, kterého rychlým rozehráním standardní situace vyhledal Qose, načež reprezentant Estonska přehodil brankáře Sparty Holce a snížil. Na vyrovnání už se ale Slezané nezmohli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Alan

0:3

Reagovat
Filip236

1:3

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

S tou aktuální komedií v obraně to vidím na 2:6.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele