základní část, 30. kolo
20.04.2022 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Karviná překvapila obratem a připsala si důležitou výhru proti Pardubicím

Už se zdálo, že Karviná znovu "zvládne" to, v čem skutečně vyniká, tedy ve ztrácení nadějně rozehraných duelů. Slezané si však ztracený náskok nakonec vrátili zpět a po obratu ve druhé půli přemohli v důležitém záchranářském souboji Pardubice.

Utkání na východě republiky začalo ve velkém stylu již ve třetí minutě, kdy domácí Bartošák odcentroval do pokutového území. Zde gólman Pardubic Markovič neodhadl let míče a nechal se přeskočit hlavičkujícím Papadopulosem, jenž zakončením do odkryté brány poslal MFK do vedení. Východočeši však rychle přišli z odpovědí. Hned z proti akce prostrčil Čihák míč do šestnáctky na Černého, který se levou nohou parádně trefil ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Karviné Bajzy - 1.1.

Právě hosté měli ve zbývajícím průběhu druhé půle více šancí. Ránu Patráka musel Bajza vytáhnout nad břevno, stejně tak se strážce domácí svatyně musel činit po centru z levé strany a dorážce Solila. Před přestávkou si Bajza poradil také s ošemetnou situací, kdy k dorážce nepustil Černého, načež hlavičku Čiháka schoval do rukavic.

Jedenáct minut po změně stran už ale Pardubice našly recept na defenzivu Slezanů. Jeřábek vyhledal centrem nabíhajícího Červa, který i s přispěním teče překonal Bajzu. Karviná se ovšem tentokrát nepodřídila známému scénáři a rozhodla se s nepříznivým stavem něco dělat. Výsledek se dostavil v 70. minutě. Túlio vyhledal nabíhajícího Buchtu, jenž sice hlavičkou nechal vyniknout Markoviće, z dorážky už ale přece jen vyrovnal.

A to nebylo vše. V 84. minutě rozehrál Qose rohový kop na hlavu Duronsimiho, který zařídil vítězství MFK. Karviná sice zůstává na dně tabulky, před startem nadstavby se však alespoň přiblížila na rozdíl sedmi bodů právě Pardubicím, jež zůstávají předposlední.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele