základní část, 4. kolo
14.08.2021 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Zlín vstal v Karviné z mrtvých a po velkolepém obratu se raduje z dalších tří bodů

Karviná i s čerstvou posilou do středu pole Marcem Túliem rozjela utkání proti Zlínu skvěle, jenže hosté se nevzdali, dvoubrankové manko smazali a v nastavení dokonce dokonali obrat. Slezané tak po ostudném promrhání slušného náskoku dál čekají na premiérovou výhru v ročníku, "Ševci" naopak po dvou úvodních porážkách bodovali podruhé v řadě naplno.

Brazilský novic Túlio na sebe upozornil již ve druhé minutě, kdy po autovém vhazování Santose pálil nad břevno hostující svatyně. Karviná chtěla diktovat tempo hry, avšak také Zlín měl větší příležitost. Poznar v 17. minutě střílel z přímého kopu těsně vedle, o dvě minuty později neseřídil mířidla také Conde.

Po 20 minutách hry už se ve Slezsku měnilo skóre. Qose přetáhl pas ze standardní situace na zadní tyč, kde Santos vrátil míč před bránu. Zde si nejlépe vedl ex-zlínský Buchta, který gólovou hlavičkou rozesmutnil svého bývalého zaměstnavatele. I ve zbytku poločasu byla Karviná lepší, nicméně Santos ve 32. minutě i Čmelík za dalších osm minut mířili příliš vysoko. Moravané každopádně řešili víc problému, navíc přišli o zraněného brankáře Dostála.

Náhradní gólman Rakovan držel čisté konto jen do 47. minuty, kdy jej po pohledné kombinaci mezi Qosem, Čmelíkem a Bartošákem překonal zakončující Papadopulos. Zlín se z nápaditou souhrou předvedl o osm minut později. Po práci Condeho, Fantiše a Filla však Reiter provázal ideální okamžik a ztroskotal na bloku domácí obrany.

Hosté nicméně vystrkovali růžky i nadále a v 59. minutě se dočkali snížení. Po rohovém kopu se balón odrazil k Fillovi, který se nerozpakoval a pumelicí málem protrhl síť karvinské brány. Uběhly další čtyři minuty a mohlo být vyrovnáno, jenže Poznar po sklepnutí od Filla pálil ke smůle "Ševců" do tyče.

V 79. minutě už se ale Poznar nemýlil, když proměnil penaltu, kterou na faulujícím Soufianem Dramém vybojoval střídající mladík Tkáč. Poslední minuty sice patřily MFK, jenže hosté se v nastaveném čase důrazně porvali o nakopnutý balón, načež Cedidlova šouravá střela zapadla k tyči a spustila veselí v táboře Fastavu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
slonzacky_lenoch

2:0 (Qose,Zych) Už musíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele