základní část, 23. kolo
27.02.2022 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Karviná dvakrát vedla, s Budějovicemi však nakonec jen remizovala

Jen malou cenu má pro Karvinou bod vybojovaný proti Českým Budějovicím. Slezané potřebují vítězit, k čemuž byli proti Dynamu blízko. Dvakrát ovšem prohospodařili náskok a jen minimálně smazali ztrátu na mužstva před sebou.

Především v první půli si hráči MFK mohli vypracovat solidní náskok. V dobré šanci se objevil například Durosinmi, avšak po centru Bartošáka trefil jen prostor, který hájil gólman Jihočechů Vorel. Později nabídl Karviné příležitost svou chybou v rozehrávce Škoda, volej Túlia ale proletěl těsně vedle tyče do zámezí. Sám Škoda se však taky blýskl v lepším světle, když brejk hostů sám zakončil střelou, již musel vyrazit domácí brankář Bajza.

Blíže gólu byli nicméně Slezané. Volej Durosinmiho ještě Vorel vytěsnil, ve 44. minutě už ale kapituloval. Pas od Túiia sklepl Papadopulos prsy pro Bartošáka, jehož volej po zemi zastavila až síť. Čtyři minuty po změně stran se však náskok MFK rozplynul. Škoda opět dostal prostor před pokutovým územím a tentokrát vyslal křižnou ránu k tyči, od níž se balón odrazil za Bajzova záda.

Hned vzápětí si ale Karviná vzala náskok zpět. Na centr Šehiće z levé strany si naskočil Zorvan a hlavičkou k tyči rozveselil domácí tábor. Jenže veselá nálada nevydržela až do závěrečného hvizdu. V 80. minutě se totiž do odraženého míče opřel obránce Dynama Králik a pumelicí k tyči zajistil konečnou remízu. Po ní se Budějovice posunuly na šesté místo, Slezané zůstávají beznadějně poslední.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele