základní část, 12. kolo
24.11.2021 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Baník v Karviné otočil a dohrávku zvládnul naplno

Slezské derby jakožto dohrávka dvanáctého kola obstaralo středeční zábavu příznivcům české kopané. Po bezbrankové první půli poslal Karvinou do vedení Santos, jenže v dresu Baníku brzy srovnal Sor a v nastavení obrat dokonal Jiří Klíma.

Na první větší šanci se čekalo do třinácté minuty. To se ke Qoseho centru dostal Papadopulos, jehož volej Budinský horko těžko vytěsnil. Karviná nadále působila aktivně, po Mangabeirově pasu zakončoval Bartošák patičkou nepřesně. Na opačném konci hřiště Budínského roh našel hlavu Kaloče, proti němuž se pořádně činil Bolek.

Pak se zase těžiště hry dostalo na útočnou polovinu Karviné. Qose v krátkém sledu rozehrál dva přímé kopy, oba ale gólman zneškodnil. Po návratu ze šaten pálil zpoza vápna Santos, Budinský ale byl opět připraven. V osmapadesáté minutě už ale kapituloval a prsty v tom měl právě Eduardo Santos. Ten si naskočil na Bartošákův roh a hlavou trknul míč do sítě.

Vyrovnání mohlo přijít bleskově. Stejnou částí těla zakončoval Ndefeho centr Azevedo, na brankáře si ale nepřišel. To až po třech čtvrtinách utkání Yira Sor. Ten na první pokus napálil jen svého spoluhráče Almásiho, z dorážky už se ovšem nemýlil a přinutil tak Bolka poprvé v zápase kapitulovat.

Další fáze utkání se nesla v poměrně poklidném duchu, až ve druhé minutě nastavení z těžké pozice poslal nádherný centr Sor. Jiří Klíma sice dal do hlavičky jen málo razance, avšak střela to byla tak dobře umístěná, takže Bolek pouze sledoval, jak mu skáče za brankovou čáru.

Klíma tak třetím gólem ve dvou zápasech zajistil Baníku vítězství, Slezané se přiblížili čtvrté Spartě už jen na pět bodů. Karviná je nadále předposlední.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
ratusek

Tak co kucíí dnes? My 5 zápasů bez výhry, oni uplně bez výhry. Jinak než remízou to skončit nemůže.

Ta pravděpodobná sestava u těch jmen na na konci je doufám vtip

Reagovat
Alan

1:2

Reagovat
smetos

Juroška, Ndefe na křídle, Kuzma, Potočný

Reagovat
HorajzmAmmann

Budínský - Ndefe, Svozil, Lischka,,Fleišman - Kaloč, Jánoš - Buchta, Tetour, Azevedo - Almásí

0:3

Almásí, Buchta, Fleišman

Reagovat
HorajzmAmmann

Budínský - Ndefe, Svozil, Lischka. Fleišman - Kaloč - Azevedo, Kuzma, Budínský,Buchta - Klíma

Reagovat
ratusek

zatím pěknej grc

Reagovat
ACSeRw!n

derby nema favorita..

Reagovat
ratusek

no ale tohle

Reagovat
cubinho

Karviná

Reagovat
ratusek

Tak 3 body dobrý. víc psát nebudu. Snad jen Klíma a Sor

Reagovat
HorajzmAmmann

Klíma musím říct dobře i herně, podrží balon, rozehraje.

Na druhou stranu Laco dost pokles formy od Liberce. Škoda... oba dva ve formě by byla fantazie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele