základní část, 2. kolo
30.07.2021 19:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Třígólový Schranz zajistil Slavii výhru v Teplicích

Slavia si v Teplicích zahrávala, nakonec ale došla k dvoubrankové výhře. Rovnou hattrickem si střelecký účet v novém působišti otevřel Ivan Schranz. Obhájce titulu tak zůstává po dvou kolech stoprocentní, "Skláři" naopak na první body dál čekají.

Do sestavy sešívaných se oproti úvodnímu kolu dostali stoper Zima, středopolař Ševčík a útočníci Schranz s Musou, přičemž první jmenovaný se usadil na pravém křídle. Jen na lavici náhradníků zůstal Kúdela, k zápasu pak vůbec nebyli nominováni Kuchta, Lingr a Ekpai. Na straně Teplic došlo k jediné změně, když místo Vondráška operoval u pravé postranní čáry Černý.

Nebylo překvapením, že za gólem se více tlačili hosté. Bah to v 18. minutě zkusil z velké dálky, s pokusem dánského fotbalisty si gólman Sklářů Grigar poradil nadvakrát. Za další čtyři minuty už ale v táboře slávistů propuklo nadšení. Oscar totiž pláchl po levé straně a vzduchem našel před bránou Schranze, jenž utekl Hyčkovi. Nový muž v základní jedenáctce pak hlavou procpal míč přes rukavice natahujícího se Grigara — 0:1.

Aktivitu krajních hráčů Pražanů podtrhl znovu Bah, který si ve 25. minutě naběhl na dalekonosný nákop, avšak hlavičkou těsně minul bránu domácích. I tak se zdálo, že sešívaní utkání kontrolují. Jenže těsně před uplynutím prvních 45 minut nesmyslně chyboval brankář Kolář, jenž po autovém vhazování Baha otálel s rozehrávkou. Toho využil napadající Ledecký, který vybojoval merunu a nahrál Černému. Také teplický novic v sestavě se prosadil, když jednoduchým zakončeným do odkryté svatyně srovnal skóre.

Slavii ale do klidu kvapně vrátila již úspěšně vyzkoušená spolupráce. Oscar v nastaveném čase první půle vyhledal Schranze tentokrát přihrávkou na hranici pokutového území, odkud slovenský forvard propálil Grigara — 1:2. Čtyři minuty po přestávce se Schranz uvedl jako nahrávač, když za obranu Severočechů vyslal Musu, toho nicméně vychytal Grigar.

Skláři mohli podruhé vyrovnat v 53. minutě, kdy Moulis odcentroval na zcela volného Černého. Ten ale druhý gól nepřidal, neboť jeho hlavičku skvěle zastavil Kolář. Na druhé straně zahrozili sešívaní po hodině hry kontrem z pravé strany. Schranz tentokrát ke skórovaní vyzval Stanciua, jeho oblouček však zastavil Grigar. V 74. se Schranz po standardní situaci objevil v tutovce, jenže pár metrů před bránou trestuhodně hlavičkoval nad břevno.

Teplice si poslední velkou příležitost na vydolování remízy vypracovaly v 79. minutě. Mareš při brejku posunul balón na Kodada, tomu ovšem střelu na poslední chvíli zablokoval Stanciu. Za další dvě minuty tak Slavii definitivně uklidnil Schranz, který využil přihrávky od střídajícího Olayinky a lobem překonal Grigara potřetí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1, ale herně už to bude přesvědčivější

Reagovat
smazaný uživatel

pripomina mi to minulou sezonu zacatek to dal hattrick myslim Tecl a jak hned v tiki taka resili jestli bude kral strelcu a velky hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele