o udržení, 3. kolo
07.05.2022 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jablonec zvítězil i v Teplicích a přiblížil se udržení

Bez Petra Rady to najednou jde. Náhoda? Těžko říct, zasloužilo by si to důkladnější rozbor. Jablonec každopádně po trenérské rošádě zvítězil i podruhé. Tentokrát díky jediné přesné trefě uspěl v Teplicích.

Hosté se na Stínadlech mohli radovat již ve 12. minutě, ovšem Silného po brejku vychytal brankář Teplic Grigar. Za dalších 12 minut spustili protiútok také domácí, Fortelného nicméně zastavil gólman Jablonce Hanuš. Až z třetí velké šance padla branka. Kubista utekl obraně "Sklářů" a díky teči jednoho z bránících fotbalistů poslal svůj celek do vedení.

Těsně před přestávkou mohl vyrovnat Sejk, jenže po přiťuknutí od Ledeckého ztroskotal na Hanušovi. Po přestávce mohl zase Jablonec několikrát navýšit svůj náskok. Nejprve Černák po přihrávce od Silného trefil břevno, následně sám Silný pálil nepřesně. Velkou šanci Kratochvíla zneškodnil svou levou nohou Grigar, jehož po hodině hry překonal Čermák, svého gólmana ovšem před brankovou čárou zastoupil domácí obránce Shejbal.

Když v dalších velkých šancích neuspěli Malínský ani Ikaunieks, mohly Teplice trestat. Po přihrávce od Žitného pálil Žák, bránu Jablonce však těsně netrefil. Skláři tak po porážce spadli ve skupině o udržení na předposlední místo a už jen těžko budou odvracet účast v baráži. Zelenobílí si naopak pojistili bezpečnější 12. příčku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele