základní část, 26. kolo
20.03.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Z psance hrdinou. Král nejdříve zavinil první gól, poté rozhodl o výhře Hradce

Hradec Králové si odvezl ve 26. kole Fortuna ligy z Teplic výsledek 2:1 a vystoupal až do skupiny o titul. O triumfu hostů rozhodla v 76. minutě trefa hlavičkou od Jana Krále. Severočeši naopak v lize prohráli již potřetí v řadě a světlo na konci záchranářského tunelu se jim opět vzdálilo.

Teplice v minulém kole i přes prohru v Plzni předvedly další povedený výkon a od zisku bodů je dost možná dělili jen nepřesní rozhodčí. Ti totiž čtvrthodinu před koncem nesprávně neuznali vyrovnávací branku Filipa Žáka, zimní posily z Prostějova. Hradec Králové před týdnem konečně poprvé po zimní pauze zvítězil, když penaltou Filipa Kubaly srazil Zlín. Bilance vzájemných ligových utkání hrála jednoznačně ve prospěch Votroků, Skláři z posledních 10 střetnutí vyhráli jediné.

Sklářům jako by se vrátila křivda z minulého kola, protože v úvodu utkání získali po sporném zásahu rukou Krále standardku, díky které poslal David Ledecký hlavou svůj tým do vedení. Z něj se ale Severočeši neradovali dlouho. Brzy po úvodní brance fauloval Tomáš Kučera ve vápně Petra Rybičku, což rezultovalo v penaltu, kterou s přehledem proměnil Jakub Rada. S bleskovým vyrovnáním ubylo gólových příležitostí a přibylo tvrdých osobních soubojů. Jednu z mála střel zaznamenal Lukáš Mareček, jehož rána zpoza vápna proletěla jen těsně nad břevnem.

Opatrný vstup do druhé půle utnula hlavička Kubaly, kterou musel zákrokem hasit Tomáš Grigar. Ani tato šance však mnoho změn v herním projevu nepřinesla. Dlouhé míče za obranu málokdy našly svůj cíl a velké množství nepřesností v útočné kombinaci dost ulehčovalo práci oběma obranným řadám. Nakonec se přeci jen trefili hosté a potřetí v zápase to byl gól ze standardní situace. Rozhodující trefa připomínala úvodní branku domácích. Po volném přímém kopu se z podobné pozice tentokrát trefil hlavou Král, který si tak napravil pošramocenou reputaci z prvního poločasu.

Skláři tak prohráli již potřetí v řadě a jejich cesta vzhůru tabulkou Fortuna ligy se zastavila. V příštím kole se 2. dubna představí na hřišti Liberce. Hradec Králové bude o den později veden jako domácí v duelu s Mladou Boleslaví, hrát se ovšem bude právě ve středu Čech.

Autor: Livesport.cz / Jan Lacina

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele