základní část, 17. kolo
04.12.2021 15:20 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplice otočily zápas se Zlínem a podruhé v sezoně zvítězily

Teplice proti Zlínu dlouho doplácely na neproměňování šancí, v druhém poločase se ovšem nadechly k velkolepému obratu. Díky němu si "Skláři" připsali teprve druhé vítězství v ročníku a po dlouhé době opustili poslední příčku v tabulce.

Domácí se vedení mohli ujmout mnohem dřív, jenže to by museli využívat své příležitosti. Již ve druhé minutě se na brankáře hostů Rakovana řítil po přihrávce Mareš, strážce svatyně Moravanů ovšem nepřekonal. Za dalších devět minut musel Rakovan zasahovat znovu, kdy jej střelou z dálky po standardní situaci poněkud zaskočil Rezek.

Hosté mohli skórovat zničehonic v 15. minutě. Nákop Cedidly propadl za obranu Teplic k Reiterovi, ten míč posunul za gólmana "Sklářů" Grigara, do brány ale nezacílil. Na druhé straně se po půlhodině hry ocitl v další obrovské šanci Mareš, jenž zakončil rychlý brejk Severočechů nepřesným zakončením. Poté domácí málem zaskočil Janetzký, který po pasu od Cedidly hlavičkoval do tyče. Výčet příležitosti z první půle završil aktivní Mareš, jehož obstřel vytěsnil Rakovan konečky prstů.

Dvanáct minut po změně stran se ke zděšení Severočechů ujali vedení hosté. Hrubý před pokutovým územím obelstil Chlumeckého a následnou přízemní ránou překonal Grigara. Svým gólem ale Teplice jen rozdráždil. Po hodině hry totiž obrat ve skóre rozjel Fortelný, který se prodral do vápna a přehozením přes Rakovana rychle vyrovnal.

Za další tři minuty už Severočeši vedli. V závaru po standardní situaci se nejrychleji zorientoval Shejbal, jenž i za pomoci břevna rozpoutal velkou euforii v táboře Teplic. O čtyři minuty později vyslal Fortelný dopředu Mareše, který elegantním obloučkem konečně přelstil Rakovana. Radost "Sklářům" sice nejprve zhatil asistent sudího mávající ofsajd, arbitři u videa nicméně postavení mimo hru nezaregistrovali a hlavní rozhodčí následně třetí gól Severočechů rovněž posvětil. V nastaveném čase ještě velkolepé vítězství domácích posvětil ránou z hranice pokutového území Trubač.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele