základní část, 7. kolo
11.09.2021 16:00 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Liberec neudržel vedení a na první výhru stále čeká

Ani slibné poločasové vedení na hřišti Pardubic nezajistilo Liberci premiérový tříbodový zisk v sezoně. Na branky Rondiće s Mészárosem totiž během druhé půle odpověděl dvěma trefami Matějka, což znamenalo konečný výsledek 2:2.

Dvakrát během úvodní pětiminutovky ohrozil Knoblocha Beran, hostující gólman si ale s oběma pokusy proradil. Caduův centr pak vyrazil k Tischlerovi, jehož zblokovanému pokusu mnoho nechybělo. Na opačném konci hřiště se něco začalo dít po deseti minutách, to když Faškův centr Gebre Selassie umístil hlavou do břevna.

Markovič se musel znovu činit o chvíli později, kdy po Rondićově pobídce vychytal tváří v tvář Matouška. O chvíli později to ale byl Imad Rondić, kdo si naběhl za obranu na Faškův pas, a ten už se nemýlil. A ještě během první půle přidal Slovan branku číslo dvě. Frýdek přihrál Karolu Mészárosovi, jenž postupoval z úhlu a následně Markoviče překonal.

Po návratu ze šaten si Pardubičtí uvědomovali, že potřebují změnit obraz hry, což se jim také povedlo. Chytilova hlavička po Caduově centru sice ještě skončila nad břevnem, avšak další vysoký balón brazilského beka po rohovém kopu našel přesně Lukáše Matějku, jenž se prosadil hned při svém debutu v červeném dresu.

A tím ještě neskončil. Nedlouho poté přetlačil Chaluše a jen Knoblochův zákrok jej zastavil od skórování. Dvacet minut před koncem se už ovšem právě Lukáši Matějkovi povedlo vyrovnat. Opět v tom měl prsty Cadu, který odcentroval po pěkném průniku na pravé straně, Knobloch neměl proti Matějkově zakončení sebemenší šanci.

Ve zbytku utkání mohli Severočeši přeci jen zvrátit výsledek na svou stranu, jenže Markovič se proti Tuptově přímáku vyšvihl a vytěsnil na roh. V tabulce se tak Pardubičtí sice propadli na třinácté místo, před posledním Slovanem ale drží solidní čtyřbodový náskok.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele