základní část, 1. kolo
24.07.2021 16:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice dotáhly manko dvou branek a Karviná jede domů s bodem

Pardubice sice v utkání s Karvinou brzo prohrávaly, ale ani manko dvou branek je ze hry úplně neodstavilo. Dvě jednoduché akce s neomylným střelcem Tischlerem jim totiž zajistily bod.

Loňský nováček z Pardubic narazil dnes odpoledne na domácí půdě na tým, který má v první lize nepoměrně víc zkušeností. A je pravda, že utkání mu od začátku rozhodně nepřálo. Už ve čtvrté minutě totiž Čmelík pálil ve vápně tvrdou ranou do Letáčka a navíc se sudí po pádu ve vápně šel podívat na video. To mu napovědělo, že šlo o nedovolený zákrok, takže k penaltě se mohl postavit Kristi Qose. Brankáře poslal na druhou stranu a slavil vůbec první gól letošního ročníku!

I Pardubice měly velkou šanci na vstřelení své první branky, konkrétně ve 29. minutě. Vše začal stoper Filip Čihák, který nejprve sebral ze vzduchu přihrávku od soupeře a následně se vydal do útoku. Po narážečce s Tischlerem centrem našel hlavu Cadua, který zamířil jen těsně vedle levé tyče.

Když už se chýlila první polovina utkání ke konci, musel do akce hostující brankář Neuman. Tvrdou ránu svou levou nohou vyslal na jeho bránu Michal Beran, který svého soka vyzkoušel ještě o pár minut později.

Do šaten šli ale spokojenější hosté. A z jejich pohledu začala polovina druhá snad ještě lépe. Po pouhých čtyřech minutách karvinští znovu udeřili. Kapitán Michal Papadopulos dostal ve vápně příliš mnoho prostoru a zkušeně ho dokázal uklidit do sítě - 2:0.

Jenže Karviná nebyla v suchu. Po hodině hry jí to naznačil Čihák, který hlavičkoval Čelůstkův volný přímý kop do šibenice a jen skvělý Neuman zachránil svůj tým. Ne však nadlouho. V 64. minutě si jeho obrana nepohlídala dlouhý nákop, zatímco Emil Tischler svou roli zvládl a snížil. Karviná si z téhle situace evidentně poučení nevzala, protože o 11 minut později Čelůstka opět nastartoval Emila Tischlera a z něj se druhou trefou stal pardubický hrdina!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Figi

Kvalitnejsi tym ma rozhodne Karvina. Tady to vidim na vyhru hostu 0-2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele