základní část, 22. kolo
20.02.2022 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Ewerton zachránil v přestřelce Mladou Boleslav

Gólovou bilanci tohoto kola zachraňoval duel v Mladé Boleslavi. Domácí tam hostili Liberec, přičemž každý z týmů měl jednoho dvougólového střelce. Zazářili Ewerton a Matoušek, kromě nich přidali své zásahy ještě Hlavatý a Rondić a konečný výsledek tak zněl 3:3.

Karel Jarolím vsadil na rozestavení se třemi stopery Smržem, Šimkem a Preislerem, jimž kryl záda Šeda. Středovou trojici utvořili Dancák, Ewerton a Matějovský, na křídlech operovali Pech s Douděrou. Hlavními ofenzivními zbraněmi byli Mužík a Ladra. Slovan nastoupil s klasičtější formací 4-2-3-1, přičemž před Knoblochem naskočili Gebre Selassie, Plechatý, Pourzitidis a Mikula. V záloze kolem Tiéhiho, Havelky a Frýdka působili Koscelník s Matouškem, hrotovým útočníkem byl nepřekvapivě Imad Rondić.

V úvodu byl hodně viditelný Matějovský. Jeho zakončení nejprve Knobloch zneškodnil, vzápětí ovšem zkušený středopolař posunul míč na Ladru, jenž přiťuknul Ewertonovi a ten tvrdou ranou otevřel gólový účet utkání. Obě mužstva měla v následujících minutách kopec smůly. Po Havelkově centru hlavičkoval těsně nad v tutové příležitosti Rondić, za domácí napálil Ewerton břevno.

Po čtvrtině utkání zničehonic Slovan srovnal. Purzitidis poslal z levé strany zajímavý balón do vápna, který si našel Jan Matoušek. Ten svým volejem nedal Šedovi šanci. A zanedlouho hosté dokonali obrat. Tentokráte do vápna kopnul balón Frýdek, který na zadní tyči vyhledal Imada Rondiće, jehož hlavička rovněž skončila v síti.

Nedlouho po přestávce Ladra nevyužil Ewertonovy pobídky a pálil jen do Knoblocha, namísto toho tak Liberečtí zdvojnásobili své vedení. Dancák špatně odehrál Frýdkův roh, z čehož vyplynul odraz balónu k Janu Matouškovi a ten dokázal zapsat druhý zásah v zápase. Jenže Středočeši se nevzdali a v devětašedesáté minutě dokázali využít Matějovského zaváhání. Nepřesnou rozehrávku vystihnul Mikula, posunul na Rondiće a ten vsítil kontaktní trefu.

Pár minut před koncem základní hrací doby mohl přidat pojistku na výhru Severočechů mladý Višinský, který ale nevyužil Tuptovy přihrávky a přestřelil prázdnou svatyni. A za to přišel trest. Ewerton si sám připravil balón na střelu zpoza vápna, ta mu sedla náramně a skončila za Knoblochovými zády.

Mladá Boleslav se tak díky tomuto zisku dostala na šesté místo tabulky. Liberec je sice až desátý, pokud však zvládne svůj zápas, který má k dobru, poskočí až před svého nedělního konkurenta.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
ondrasch77

Tohle se snad ani nedá tipovat...

Boleslav na jaře prohrála zatím všechno a Liberec prohrál ve Zlíně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Alan

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele