základní část, 4. kolo
14.08.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavia ztrestala chyby Boleslavi a potřetí v ročníku zvítězila

Mladá Boleslav sice jako první rozvlnila síť, avšak branka Jiřího Skaláka nebyla uznána a poté se domácím začalo vše drolit. Obrovské chyby Jana Šedy a Vojtěcha Smrže položily družinu trenéra Karla Jarolíma na lopatky, čehož Slavia využila a nakonec celkem v poklidu zvítězila.

Již v osmé minutě málem daroval hostům vedení Preisler, jenž podcenil situaci a nechal kolem sebe proběhnout Masopusta. Pravý bek Slavie pak přihrál Kuchtovi, který ale střelou z první netrefil bránu domácích. Sešívaní po neúspěšné odvetě v Lize mistrů proti maďarskému Ferencvárosi udělali hned osm změn v sestavě. Vrátil se například kapitán Kúdela, který však v Boleslavi vyrobil hrubou chybu. Tu chtěl v 10. minutě potrestat Skalák, proti němuž nicméně včas zasáhl Kolář a balón následně odskákal těsně vedle brány do zámezí.

V 15. minutě se do zakončení opět dostal Kuchta, gólman Boleslavi Šeda ale úspěšně zasáhl. Na druhé straně se za další čtyři minuty dral dopředu Skalák, který tentokrát obloučkem přes Koláře rozvlnil síť. Sudí Zelinka nicméně po zhlédnutí videozáznamu odhalil Skalákovo přistrčení do Oscara, které dle arbitra nebylo v souladu s pravidly.

Utkání tedy pokračovalo za stavu 0:0 až do 36. minuty, kdy se Šedovi nepovedl odkop od brány, načež číhající Kuchta dovezl míč do brány. Nepříznivě se vyvíjející duel pak v nastaveném čase první půle očividně neunesl domácí středopolař Smrž, jenž naprosto nesmyslně udeřil loktem Lingra a od Zelinky viděl po zásluze červenou kartu.

Po přestávce již oslabená Boleslav favoritovi duelu nestíhala. Slavia nicméně pálila šance jak na běžícím pásu. Zima se v 53. minutě neprosadil po rohovém kopu, za dalších osm minut běžel po pravém křídle Ekpai, jenže Šeda byl pozorný. Vzápětí se oba muži setkali znovu se stejným výsledkem.

Do klubu paličů se samozřejmě rád přihlásil Tecl, jenž svou tutovku spálil v 72. minutě. Až Schranz svůj únik dokonal do zdárného konce, když v 83. minutě procedil balón pod rukavicemi Šedy a konečně sešívané uklidnil. V závěru se domácí snažili alespoň o čestný úspěch. Matějovský v 89. minutě poslal šikovný oblouček za obranu, avšak Douděra zakončením na dlouhou nohu nezamířil mezi tři tyče.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fikus19

0x2

Reagovat
delfin

Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele