základní část, 24. kolo
06.03.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zasloužené vítězství: Mladá Boleslav proti Karviné konečně zabrala naplno

Poprvé se v novém kalendářním roce Mladá Boleslav zaradovala na ligové scéně z vítězství. A dokonce si mohla dovolit i takový luxus a zahodit penaltu. Karviná ve středu Čech svého soupeře prakticky vůbec nepotrápila, vlastně svým výkonem jen potvrdila, proč je v tabulce z dlouhodobého hlediska tím nejhorším týmem vůbec. O osudu klání rozhodl první poločas.

Domácí na svého soupeře tlačili už od úvodních chvil, v 6. minutě se zjevil ve velké možnosti Hlavatý, gólman Bajza proti němu však dokázal včas zakročit. O pár chvil později se Hlavatý ocitl v další solidní pozici, z otočky ovšem bránu netrefil. Ve 21. minutě přece přišel na řadu klíčový okamžik tohoto utkání. Dancák ještě se svou střelu na Bajzu nevyzrál, nicméně balón pak u tyčky doklepl do sítě i z velmi těžkého úhlu David Douděra, který se propracoval k dorážce. Je možné, že gól nakonec bude uznaný jako vlastní, neboť merunu ještě tečoval bránící Buchta.

Mladá Boleslav pokračovala nekompromisně v hledání pojišťujícího zásahu, ve 36. minutě napřáhl Ladra a Bajza se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Ve 48. minutě vůči němu neuspěl Ewerton, v 54. minutě selhal ve velké tutovce Hlavatý, jenž nikterak nemířil mezi tři tyče. A v 56. minutě se opětovně neprosadil Ewerton, který napálil pouze Bajzovy nohy. Snad jednou jedinkrát zahrozila Karviná, a to díky Buchtově hlavičce, tu ale brankář Šeda vyrazil na tyčku.

V 81. minutě musel poprvé do akce výrazněji rozhodčí Klíma, který nařizoval pokutový kop poté, co Jánoš ve vápně přistrčil Šimka po standardce Preislera. A exekutor Ewerton opravdu zprvu zacílil za záda Bajzy, jenomže do šestnáctky proběhl předčasně jeho spoluhráč Preisler, a tak se musela penalta zopakovat. A Ewerton již napodruhé na Bajzu nenašel správný recept.

Autor: Patrik Sandev / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2-0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele