základní část, 17. kolo
05.12.2021 15:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Pardubice v úvodu šokovaly Boleslav a položily základ k výhře

Překvapení se v neděli odpoledne zrodilo v Mladé Boleslavi, domácí zde nezvládli vstup do utkání s Pardubicemi a nakonec prohráli 2:3. Východočeši své trefy vměstnali do prvních osmnácti minut zápasu.

Pardubicím se v letošní sezoně nedaří a bojují o záchranu, Mladoboleslavští zaspali úvod a to se jim stalo osudným. V sedmé minutě vzali na lehkou váhu první varování Chytila a o chvíli později už inkasovali - Kostka poslal do vápna nenápadný centr, v pokutovém území selhali dva obránci a Cadu dostal k dispozici tutovku, kterou nepohrdl - 0:1.

Nejednalo se o jediný šok pro domácí, v desáté minutě se ujala nenápadná střela Chytila a v minutě osmnácté znovu úřadoval hostující útočník, defenzíva mu dopřála spoustu prostoru k postupu a Chytil celou akci zakončil další přesnou střelou - 0:3.

Opaření svěřenci Karla Jarolíma se z vývoje dlouho oklepávali a do hry se dostali až po půlhodině. Ve 33. minutě se poprvé blýskl Letáček, když zlikvidoval tutovku bývalého spoluhráče Ewertona. Zajímavé věci se děly i v závěru poločasu. Suchý hlavičkou orazítkoval břevno a míč do brány nedokázali dostat ani jeho dorážející spoluhráči, v nastavení se někdejší obránce Basileje drbal za hlavu znovu, Letáček proti němu vytáhl fantastický zákrok a uchránil svému týmu vysoký náskok.

Letáček byl ústřední postavou svého mužstva a po návratu z kabin si na něm vylámal zuby rovněž Škoda. Hostující brankář držel čisté konto do 56. minuty, v té poslal míč do vápna Douděra a Ewerton odčaroval kouzlo mladého gólmana - 1:3.

Vstřelená branka domácí nabudila, v 64. minutě znovu pálil Ewerton a z trestného kopu zamířil jen těsně vedle. Na druhé straně odmítl přidat razítko na pardubický triumf Chytil, ten vystihl rozehrávku jednoho ze stoperů, pelášil sám na Škodu a nakonec prováhal možnost zakončit, důležitou roli sehrál Douděra.

Závěr přinesl mladoboleslavský tlak a nejprve dva skvělé zákroky Letáčka proti tutovkám Maška. Oba byly o to důležitější, že se domácí nakonec kontaktní branky přece jenom dočkali - ve druhé minutě nastavení přiletěl do vápna centr z levé strany, Suchý ho sklepl k Filovi a ten z první zapěl labutí píseň favorita - 2:3.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Alan

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele