základní část, 9. kolo
26.09.2021 16:00 CET
3 : 5
(1:3)

Reportáž

Ewerton se blýskl hattrickem, výhru z Boleslavi však odvezlo Slovácko

Vsítit hattrick, a přesto nezvítězit? Zpravidla se autor tří branek může radovat též z vítězství svého celku, brazilský záložník Ewerton však takové štěstí v duelu Mladé Boleslavi se Slováckem neměl. Moravané totiž v automobilovém městě skórovali hned pětkrát a zpět do Uherského Hradiště odvezli všechny body.

Ewerton tak nechtěně napodobil Romana Kukletu, který před více než 30 lety táhl třemi góly Spartu ve Vítkovicích, načež Pražané na východě republiky stejně padli. V neděli dělal brazilský šikula vše pro to, aby smazal nepříznivý výsledek. Jeho produktivní finiš nicméně přišel pozdě.

Středočeši totiž prospali již první půli. Hostující Jurečka se sice nejprve pouze zastřeloval, když v deváté minutě hlavičkoval těsně vedle a za další tři minuty rozchytal gólmana Boleslavi Halousku, v 17. minutě už se však Slovácko ujalo vedení. Kombinaci před pokutovým územím soupeře zakončil Reinberk přihrávkou na nabíhajícího Kohúta, jenž přelstil Halousku poprvé.

O šest minut později odvrátil Jurásek centr Holzera pouze k Jurečkovi, který míč pohotově uklidil za Halouskova záda. A když ve 26. minutě prodloužil Reinberk rohový kop Havlíka na zadní tyč, kde měl snadnou práci Kalabiška, vedli Moravané již o tři góly.

Domácí před přestávkou alespoň jednou kontrovali. Ladra v nastavení první půle přihrál do pokutového území Škodovi, který na druhé tyči našel Ewertona, jenž Středočechy konečně povzbudil. A kdoví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Fila devět minut po změně stran zpoza šestnáctky jen těsně neminul bránu hostů.

Nehraje se ovšem na kdyby, nýbrž na góly. A ty pořád přidávali zejména Moravané. Čtvrtý zásah přistál v bráně Boleslavi v 56. minutě. Kohút vyhledal nehlídaného Jurečku, který až příliš snadno skóroval do odkryté poloviny svatyně. Za dalších pět minut vyvrcholilo představení Slovácka pohlednou kombinací mezi Sadílkem, Havlíkem a přesně zakončujícím Petrželou — 1:5.

Přestože o osudu zápasu již bylo víceméně rozhodnuto, domácí se zcela nevzdali a nakonec prohráli "jen" o dvě branky. O to se zasloužil zejména Ewerton, který se v 73. minutě uvolnil k přesnému obstřelu, aby za dalších 14 minut svůj kousek téměř identicky zopakoval.

Poslední slovo však nakonec málem patřilo Moravanům, Hofmann si však v nastavení před brankou pomohl rukou a jeho zásah hlavní rozhodčí neuznal.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele