základní část, 22. kolo
09.03.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bod Spartě na severu Čech zajistil Čvančara. Diváky pobouřil kung-fu kop Dočkala

Fotbalisté Sparty navázali na špatný výkon z derby a v dohrávce 22. kola Fortuna ligy se v Jablonci protrápili k remíze 1:1. Po dlouhou dobu byl nejvíce vzrušujícím okamžikem tvrdý zákrok Bořka Dočkala, který rozhodčí ohodnotili jen žlutou kartou. V závěru se však přece jen diváci dočkali branek, když na premiérový ligový gól Jana Silného odpověděl bývalý kanonýr Severočechů Tomáš Čvančara.

Zatímco domácí mohli Pražanům oplatit týden starou bolestivou porážku v semifinále MOL Cupu 3:4 po prodloužení, Sparta si potřebovala napravit reputaci po zpackaném nedělním derby se Slavií. Hosté se přesto mohli v případě úspěšně zvládnuté dohrávky přiblížit k vedoucímu tandemu ligy na rozdíl sedmi bodů. Navíc se poprvé po zranění v základní sestavě objevil Casper Höjer.

Jablonecký trávník kombinační hře příliš nesvědčil, a diváci se tak od úvodního hvizdu dočkali spíše nakopávané než fotbalu. Vysoko létající balony nutily obě mužstva ke krkolomným zpracováním a zákrokům. Při jednom takovém trefil v 16. minutě vysokou nohou kapitán letenských Dočkal do obličeje Davida Housku a musel si řádně oddychnout, když viděl v rukách sudího pouze žlutou kartu. Přestože míč držela více Sparta, na bránu dokázal vystřelit pouze Jablonec. Ani jeho snažení ovšem k ničemu nevedlo, a do kabin se tak hráči odebrali za nerozhodného stavu.

Po změně stran pokračovaly týmy v nastoleném trendu a nedovolené zákroky přibývaly raketovým tempem. Náboj utkání přidalo také střídání z 56. minuty, při kterém na hřiště nastoupil Václav Kadlec, a to přesně tři roky po svém posledním zápase za Spartu. Dramatický závěr utkání započal první trefou večera v 81. minutě hlavičkou po rohovém kopu z pravé strany Silný. Hrdinou se ale pro Letenské stal Čvančara, jenž si po téměř totožné šanci u jablonecké branky našel Janem Hanušem vyražený míč a srovnal na konečných 1:1.

Jablonec tak na jaře uhrál již čtvrtou remízu v řadě a bod jej zase o kousek přiblížil klidnému středu tabulky. Sparta naopak utrpěla další nepříjemnou ztrátu. Tu se pokusí částečně napravit v neděli doma proti Pardubicím, Severočeši zavítají na stadion Českých Budějovic.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (Kratochvíl, Malínský)

Reagovat
ondrasch77

Kratochvíl stojí pro žlutý karty

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, ale ten trest si odpyká v zápase s Libercem.

Reagovat
ondrasch77

možná lepší...

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

Sparta 3 špatné výkony ze 4 utkání, únava ze zápasu s Partizanem, rozsáhlá marodka a oraniště v Jablonci = 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Alan

1-0

Reagovat
Beči

Zatím jediné jarní pozitivum je Čvančara, jinak je to děs a hrůza. A dost těžko říct, kdo za to může, jelikož trenérů se u nás za poslední roky vystřídalo spoustu a výsledky nikde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele