o udržení, 2. kolo
01.05.2022 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Osud Karviné zpečetěn, Slezany poslal do druhé ligy Jablonec

Tři kola před koncem nadstavby vyvrcholilo celosezonní trápení Karviné definitivním sestupem. Slezané nestačili na Jablonec a již se nemohou odlepit z posledního místa. Severočeši naopak po změně na trenérském postu zabrali a k záchraně mají zase blíž než před týdnem.

Jablonečtí se mohli více uklidnit již v 15. minutě. Na rohový kop Kroba si naskočil Martinec a navzdory snaze gólmana Karviné Bajzy dostal míč do sítě. Za dalších pět minut zahrozili domácí znovu po rohu. Tentokrát pálil Ikaunieks, avšak trefil jen břevno. Hosté se prvně osmělili ve 22. minutě, Svoboda nicméně na centr z levé strany nedosáhl.

Po půlhodině hry zakončil pohlednou kombinaci Severočechů Kratochvíl, z dobré pozice ovšem zahodil první ze svých několika příležitostí v utkání. Mnohem efektivnější byl jablonecký obránce Zelený, jenž ve 42. minutě úspěšně zakončil standardní situaci - 2:0.

Namísto stíhací jízdy Slezanů usilovali po změně stran o další góly především domácí. Největší tutovku zahodil deset minut po přestávce Kratochvíl, který po přihrávce od Malínského netrefil svatyni MFK z hranice malého vápna.

Až v 77. minutě protáhl brankáře Jablonce Hanuše hostující Papadopulos, z gólu se ovšem Karvinští neradovali ani po následné dorážce. Smůlu měl dál také Kratochvíl, jenž v 86. minutě hlavičkoval po rohovém kopu do břevna. I tak tři body zůstaly na jablonecké Střelnici.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
forma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele