základní část, 13. kolo
31.10.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Jablonec zahazoval šance a s Pardubicemi jen remizoval

Petr Rada stále nemůže Jablonec vyvést z výsledkového trápení. Zkušený kouč trvá na svých vyvolených, do změn v sestavě se pouští jen sporadicky, jenže stejně tak se nemění ani výsledky. V neděli Severočeši opět zklamali, neboť se slabými Pardubicemi pouze remizovali.

Zprvu se přitom zápas vyvíjel slibně. V 10. minutě si ideálně vyhověli útočníci Doležal s Čvančarou - první jmenovaný vrátil svému parťákovi míč povedenou patičkou, načež Čvančara s ledovým klidem poslal zeleno-bílé do vedení. Navíc nedlouho poté mohl Jablonec vést o dva góly, jenže Doležal po centru Pleštila selhal, když střílel na břevno.

A právě nevyužitá příležitost musela Severočechy hodně mrzet. Pardubice totiž v první půlhodině nic kloudného nevymyslely, přesto jako slepý k houslím přišly k vyrovnání. Před pokutovým územím domácím se zničehonic opřel do meruny Tischler, jehož pokus tečoval bránící Holík přesně k tyči. Gólman Hanuš, jenž jinak znuděně dřímal, se natahoval marně - 1:1.

To brankář Pardubic Boháč si na nedostatek vytížení stěžovat nemohl. A to zejména po změně stran. Nejprve zneškodnil únik Pleštila, jehož nastartoval Čvančara. Záhy to Jablonec zkusil vzduchem. Považanec vyhledal Doležala, ten hlavou přihrál Čvančarovi, jenže autor prvního gólu utkání ztroskotal na skvělém Boháčovi. A když na Doležala zívala po centru od Pilaře prázdná kasa, dokázal vytáhlý forvard netrefit prostor mezi třemi tyčemi.

Třešničku na obzvlášť kyselý dort položil v závěru Malínský, jenž z půli hřiště nachytal Boháče, avšak pozoruhodný pokus nakonec přistál na břevně. Pardubice si tak z Jablonce odvezly bod, samy však pořádně neví, jak k němu přišly.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele