základní část, 11. kolo
16.10.2021 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jablonec opět ztratil, bod z Budějovicemi zachránil Doležal

České Budějovice dvěma góly z dálky přivítaly v nejvyšší soutěži brankáře Tomáše Vajnera, jenž si v dresu Jablonce odbyl rozporuplnou ligovou premiéru. Mladý gólman nicméně několika dobrými zákroky zachránil Severočechy, kteří díky dvougólovému Martinu Doležalovi nakonec uhráli s Dynamem alespoň bod.

Do vedení mohli jít jako první Jihočeši. Již v úvodu sklepl Van Buren centr od Basseyho pro Mihálika, toho ovše na brankové čáře zastavil Vajner. Místo Dynama tak udeřili zeleno-bílí. Na Krobem rozehranou standardní situaci v 15. minutě si naskočil Doležal, jehož přesná hlavička k tyči zajistila domácím těsný náskok.

Ten se ovšem do pěti minut rozplynul. Mršić se totiž ve 20. minutě nerozpakoval a zpoza pokutového území vyslal ránu, kterou Vajner nedokázal udržet v rukavicích — 1:1. Severočeši mohli záhy znovu odskočit, jenže Doležal po centru zprava tentokrát hlavičkoval nepřesně. A tak přišel trest na druhé straně, jenž se dost podobal Mršićově zásahu. Mihálik si akorát vybral opačnou stranu brány, do níž zamířil. Tak či onak, Vajner ani druhý dalekonosný pokus nezastavil a opět lovil balón ze sítě.

Budějovice zřejmě inspirovaly domácího Pleštila, který rovněž zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti, gólmana Dynama Vorla však nepřekvapil. Na druhé straně se zase revanšoval Vajner, jenž parádně vychytal hlavičkujícího Van Burena, kterého k zakončení vyslal povedeným centrem Sladký. Před přestávkou ještě jednou zahrozil Doležal, avšak z otočky narazil na připraveného Vorla.

Po změně stran mohl vedení Jihočechů navýšit Bassey, jenž pohledně zakombinoval s Van Burenem, jenže v obrovské šanci ztroskotal na Vajnerovi. Dynamo nakonec těsný náskok neudrželo. V 78. minutě totiž po rohovém kopu hlavičkoval Kubista, před Vorlem ještě míč posunul Doležal, jenž zařídil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele