o udržení, 4. kolo
10.05.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jablonec ztratil jistotu přímé záchrany v samém závěru, s Bohemians jen remizoval

Pomalu a jistě se chýlil konec utkání, už bylo skoro rozhodnuto, že baráž o záchranu si zahrají fotbalisté Bohemians a Jablonec se ve FORTUNA:LIZE udrží. Domácí se ujali vedení díky parádní pumelici Václava Pilaře, jejich soupeř pak podnikal hodně cest za vyrovnáním, avšak dlouho nenacházel úplně správný směr. V nastavení ho ovšem přece vysvobodil Petr Hronek.

Kdyby se klubu ze severu Čech podařilo podržet těsný náskok, nikdo by mu už místenku na další sezónu v nejvyšší soutěži nemohl vyfouknout. Jenomže závěrečné inkasování znamenalo pouze zmar a frustraci, i v závěrečném kole se totiž bude muset rvát o uchování umístění nad příčkami, jež by ho mohly poslat do nevyzpytatelného play-off, a to právě na úkor pražského celku. Nutno však podotknout, že Jablonec má situaci ve svých rukou. A pokud zvládne duel ve Zlíně, jenž má prvoligovou příslušnost zaručenou, nebude se muset nikterak ohlížet za sebe na souběžně hrané klání Bohemians proti Karviné nebo na to mezi Teplicemi a Pardubicemi.

Suma sumárum se jednalo o vyrovnané střetnutí, jemuž finální výsledek vlastně i slušel. Byť Pilařova famózní střela zpoza vápna z otočky zaplula od břevna a za brankovou čáru, hosté se obecně neprezentovali o nic horším dojmem. Ve druhém dějství se snažili domácí především o bránění jednogólového předstihu, nakonec však své počínání nedotáhli do úspěšného finiše, neboť jim Klokani zasadili ránu v poslední možnou chvíli. Bartek přistrčil i přes krkolomné postavení míč ke Hronkovi, který na bližší tyči propálil marně zasahujícího gólmana Hanuše.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele