základní část, 3. kolo
08.08.2021 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Jablonec proti Bohemce otočil, ale v nastavení o výhru přišel

Hektický závěr plný zvratů byl k vidění v utkání třetího kola FORTUNA:LIGY mezi Jabloncem a Bohemians. Hosté se po Puškáčově trefě dostali do vedení, otočit pak dokázali Pilař s Čvančarou. V nastavení ovšem z pokutového kopu srovnal Kovařík.

Ve třinácté minutě mohl poslat hosty do vedení Vondra, jehož pokus vychytal Hanuš. Klokany to ovšem nemuselo příliš mrzet, neboť jen o pár minut později z levé strany odcentroval Kovařík, tento balón si našel David Puškáč, jehož rána pod břevno byla pro gólmana příliš velkým soustem.

Jablonečtí pak ve zbytku první půle sice působili aktivněji, zmohli se ale jen na Houskovu střelu, jež skončila v rukou Bačkovského. Po návratu ze šaten předvedl pěknou individuální akci Pilař, zakončení se mu však už nepovedlo. Stejně jako na opačném konci hřiště Květovi usměrnit svou tvrdou ránu mezi tři tyče či Keitovi dostatečně sklopit svůj pokus.

Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby přišel jeden z důležitých momentů. VAR měl za následek přerušení hry, šel se totiž zkoumat Bačkovského zákrok na Václava Pilaře. Brankář Bohemians totiž svého soupeře při snaze vyboxovat míč trefil pěstmi, za což nakonec byla nařízena penalta. K té se postavil sám faulovaný, jenž brankáře překonal, ačkoliv ten uhodl stranu.

Nerozhodný stav nevydržel dlouho. Po Pleštilově patičce do vápna zaváhali obránci vršovického celku, což rezultovalo v balón pro Tomáše Čvančaru. Žolík Petra Rady napřáhl a ranou na přední tyč skóroval. O chvíli později mohli další zásah přidat Doležal s Pleštilem, ti ale úspěch neslavili.

A naopak v nastavení vstoupil do hry opět videorozhodčí, tentokráte ve prospěch druhé strany. Hübschmanův zákrok byl posouzen jako nedovolený a zahrával se tak další pokutový kop. I Hanuš sice skočil na tu stranu, na níž Jan Kovařík kopal, ani jablonecký gólman ovšem moc šancí na zákrok neměl.

Bohemians si po nerozhodném výsledku připisují druhý bod do tabulky, Severočeši už poznali příchuť všech tří možných zakončení zápasu.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele