základní část, 1. kolo
24.07.2021 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jablonec v závěru díky Pilařově trefě vydřel výhru nad Baníkem

Jablonec má první body v sezoně! Domácí prostředí mu svědčí, protože v něm dnes odpoledne vyhrál nad ostravským Baníkem. Za tři body vděčí jedinému úspěšnému střelci, Václavu Pilařovi.

Úvodní duel Jablonce s Baníkem odstartovalo poměrně živě a první šance jsme se dočkali už ve třetí minutě. Jubilant Tomáš Malínský, který dnes nastoupil ke svému stopadesátému utkání v první lize, skvěle nacentroval před bránu, kde do vzduchu vystoupal Pleštil. Mířil ale příliš vysoko. Do akce musel i domácí brankář Hanuš, kterého vystrašila rázná střela De Azeveda zpoza vápna.

V šesté minutě musel Hanuš opět do akce, když ho vyzkoušel hlavičkující slovenský mladík Almási. V prvních deseti minutách se to šancemi na obou stranách jen hemžilo a diváci u televizí si rozhodně nemohli stěžovat. V osmé minutě dokonce zazvučelo břevno, které po zakončení Kratochvíla zachránilo brankáře Laštůvku!

Zkušený brankář měl plné ruce i nohy práce po pětadvaceti minutách, kdy jablonečtí rozjeli další parádní akci. Pleštil utekl všem naháněčům a ve vápně našel Kratochvíla, který narazil opět jen na vynikajícího Laštůvku. První půle rozhodně nenudila a druhá taky stála za to. Deset minut po jejím začátku si centrovaný míč od Kuzmanoviće Martinec dokonce srazil na vlastní tyč!

S úderem hodiny hry se Ostrava málem dostala do vedení. Svozil sklepl nákop ze standardky k nohám Almásiho, který si gól dal, jenže VAR jej vzápětí pro ofsajd odvolal! Centrovaný míč od Potočného mohl zase do brány dopravit Lischka, jenže toho vychytal skvělým reflexivním zákrokem Hanuš! Do utkání chtěl promluvit i střídající Yira Sor, jenže jeho tvrdá rána skončila jen těsně nad bránou.

Přesto se téměř 2 400 diváků nakonec branky dočkalo. Dvě minuty před koncem zápasu se o ni postaral střídající Václav Pilař, který hlavičkoval do sítě centr od Pleštila - 1:0 pro domácí Jablonec.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
hodjohn

0:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
Lawman

Když Jabka do 60. minuty nedala gól, začal jsem tušit, že znovu přijde klasika - gól do sítě Baníku v poslední pěti minutovce. A to se i stalo. Na tomto místě jsem měl tuším sedem krát připomínku o nekoncentrovanosti Baníku v posledních minutách zápasu v minulé sezóně. A stále se to opakuje. Takže namísto remízy prohra. A přitom Baník už nebyl od výhry nad Jabkou tak daleko jako v předchozích zápasech na Jabce. Bojím se, že Baník bude v tomto trendě nekoncentrovanosti a nepozornosti pokračovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele