základní část, 25. kolo
12.03.2022 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hradec jednu penaltu proměnil, druhou zahodil. I tak "Votroci" přemohli Zlín

Hradci Králové vyšel vstup do utkání se Zlínem a především díky vydařenému začátku vydoloval tři body. "Votroci" si během první půle mohli vypracovat i vyšší než dvougólový náskok, proměnili však jen jednu ze dvou penalt. Hosté po změně stran snížili, remízu už ovšem neuhráli.

Prvního přesného zásahu se hráči Hradce dočkali již v desáté minutě utkání. Standardní situace rozehraná Vlkanovou sice Východočechům moc nevyšla, i tak se ale míč příhodně odrazil k Soukeníkovi, jehož střelu nešťastně tečoval do vlastní brány Vraštil. Nedlouho poté navíc zcela zbytečně fauloval Procházka, jenž ve vlastním pokutovém území poslal k zemi Kubalu. Ze snadného pokrytí míče se tak stal nesmyslný faul a pokutový kop, který s přehledem proměnil sám faulovaný Kubala.

Podruhé se Kubala mohl stát úspěšným exekutorem penalty poté, co Zlín potopil Cedidla, jenž před bránou zahrál rukou. Po přesném zásahu videorozhodčího si míč na penaltový puntík znovu postavil Kubala, jenž mířil do stejného místa jako při svém prvním přesném zakončení. Brankář Zlína Rakovan ale záměr útočníka tentokrát vystihl a zabránil vedení "Votroků" o tři góly.

Místo poklidného dohrání duelu si tak Východočeši ještě dopřáli nervózní koncovku. Po hodině hry totiž Janetzký vyhledal za obranou Hradce Reitera, který po pohotovém zpracování přihrávky rozvlnil síť. Zlín sice v samotném závěru usiloval i o druhý gól, nakonec ale vytoužené branky nedosáhl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele