základní část, 24. kolo
05.03.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Chorý oslavil narození dcery proměněnou penaltou a posunutím Viktorie do čela

Hosté z Plzně nepropásli příležitost jít na první příčku tabulky a po výhře 2:1 ve Zlíně dostali Slavii před nedělním derby pod tlak. Jejich vítězství v duelu 24. kola Fortuna ligy se však rodilo obtížně, když od 13. minuty prohrávali po vlastní brance Filipa Kaši. Obrat ale před poločasem započal Jean-David Beauguel a po změně stran jej z penalty dokončil střídající Tomáš Chorý.

Svěřenci Michala Bílka přijeli na východ Moravy v dobrém rozmaru. Na jaře ze čtyř ligových utkání třikrát udrželi čisté konto, a to navzdory absencím Radima Řezníka a Luďka Pernici, kteří byli tentokrát alespoň na lavičce náhradníků. Ofenziva Ševců navíc v týdnu přišla o zkušeného kanonýra Tomáše Poznara, jehož zlákala nabídka polského klubu Termalica Nieciecza.

Aktivněji do zápasu vstoupili domácí Ševci, kteří se dokonce po 13 minutách dostali do vedení. Z rychlého protiútoku centroval Youba Dramé, brankář Jindřich Staněk vyrazil balon přímo do nohy obránce Kaši, který si tak vstřelil velmi smolný vlastní gól. O dva góly to mohlo být ve 26. minutě, ale to by Robert Hrubý musel zakončit tváří v tvář Staňkovi lépe, než ho jen napálit z několika metrů. První poločas byl zcela v režii domácích, a proto vyrovnání hostů ve 40. minutě přišlo jako blesk z čistého nebe. Kašova hlavička po centru zamířila sice do břevna, ale z dorážky se nemýlil Beauguel. Otočit vývoj utkání mohl chvíli před poločasem Jan Sýkora, ale ve vápně trefil pouze vyběhnutého Mateje Rakovana.

Otočka Plzně přišla již ve 49. minutě. Dramé zablokoval centr Milana Havla rukou, a tak následovala penalta pro Viktorii. K té se postavil Chorý, který byl na hřišti čtyři minuty. Střelou doprostřed branky poslal hosty do vedení a se spoluhráči kromě gólu oslavil i narození dcery Lindy. Po špatné rozehrávce Fastavu se do velké šance dostal Sýkora, ale z velkého úhlu napálil pouze levou tyč. Svěřenci trenéra Bílka se poté zaměřili na to, co jim jde letos nejlépe. A to na ubránění jednogólového náskoku. V dosavadním průběhu ročníku z 18 výher dokázali zvítězit o jednu branku hned ve 13 případech. Konec zápasu se ze strany domácích přiostřil, důkazem budiž žluté karty Cheicka Condeho a Lukáše Vraštila. Ale ani zvýšený důraz Zlínským vyrovnávací branku nepřinesl.

Fastav tak favorita překvapit nedokázal a stejně jako na Spartě zůstal bez bodu. Další duel čeká na Ševce 12. března, kdy vyjedou k utkání proti Hradci Králové. Plzeň doma přivítá tentýž den obrozené Teplice.

Autor: Livesport.cz / Vít Svoboda

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Poznar - Chorý)

Reagovat
smazaný uživatel

Poznat v Polsku

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele