základní část, 5. kolo
21.08.2021 16:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Olomouc trestala chyby Zlína a na Hanou veze tři body

Zlín opět nabídl gólové hody, které by si však tentokrát rád opustil. "Ševci" totiž doma narazili na produktivní Olomouc, která trestala sebemenší zaváhání v defenzivě soupeře. Hanáci si náskok vypracovali již v první půli, po změně stran jej postupně navyšovali až na konečných 1:4.

Sigma tak slaví premiérové vítězství v sezoně na cizím hřišti, opět navíc dodržela normu minimálně dvou vstřelených branek. Zlín naopak po dvou výhrách v řadě odešel z trávníku potřetí v ročníku poražen.

Na první zajímavou příležitost se čekalo až do 18. minuty, kdy se na pravé straně hřiště uvolnil Youba Dramé, avšak výsledné zakončení Macíka nezaměstnalo. Co dělat měl brankář Sigmy naopak po voleji Vraštila, kdy měl Macík i kus štěstí, neboť obránce Zlína se trefil přesně do míst, v nichž právě strážce hostující svatyně operoval.

Moravané v první půli častěji bušili do vrat soupeře, jenže také druhý střelecký pokus Dramého si cestu mezi tři tyče nenašel — tentokrát Francouz pálil nad břevno. Hanáci naopak vytěžili z minima maximum. González po půlhodině hry uvolnil kolmicí Zifčáka, jenž se nerozpakoval a propálil gólmana Rakovana — 0:1.

Podruhé lovil Rakovan míč ze sítě v 51. minutě, kdy Zifčák uvolil v pokutovém území Zlína Daňka, jenž sice pálil z úhlu, přesto přízemní střelu nasměroval přesně k tyči. "Ševci" ale nesložili zbraně a hned za pět minut snížili skóre utkání. Jednoduchou akci započal Hlinka centrem z pravé strany, který Poznar sklepl pro Hrubého, jenž i se štěstím procedil kulatý nesmysl pod neúspěšně zasahujícím Macíkem.

V 79. minutě už ale domácí přišli o veškerý vítr z plachet. Hostující Zahradníček totiž vyslal dopředu Hálu, který si poradil s Rakovanem a znovu vrátil Hanákům pohodlné vedení o dvě branky. To navíc v samotném závěru navýšil střídající Vaněček, jenž se nějakým způsobem uvolnil ze sevření obránců a ranou zpoza pokutového území donutil Rakovana kapitulovat počtvrté.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele