základní část, 18. kolo
11.12.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín zdolal trápící se Karvinou

Zlínští fotbalisté porazili v osmnáctém kole nejvyšší české ligy Karvinou 2:1. Vítězství domácích zařídil dvěma brankami Tomáš Poznar, za hosty se trefil Lukáš Bartošák.

V osmé minutě to ze střední vzdálenosti zkusil Václav Procházka. Míč ještě zády tečoval Čanturišvili a Jiří Ciupa musel u své pravé tyče zasahovat. O minuty později už však zakročit nedokázal. Na centr Roberta Hrubého z následného rohového kopu si naskočil Tomáš Poznar, kterého hostující obrana nechala trestuhodně neobsazeného a zlínský kapitán hlavou usměrnil balón pod břevno.

V osmadvacáté minutě se však hostům podařilo vyrovnat. Nejprve zahrávali standardní situaci a Quseho centr musel boxovat brankář Rakovan. Karvinští ale zůstali u míče a z pravé strany centroval Lukáš Čmelík. Ten svým přetaženým balónem našel Lukáše Bartošáka, který se z první trefil ke vzdálenější tyči. Ten samý hráč měl šanci i o minuty později, když se z levé strany řítil na domácí bránu. Po zemi však nepropálil gólmana Rakovana. Ve 43. minutě mohla Karviná jít do vedení. Hosté reklamovali, že jeden z domácích hráčů zahrál v šestnáctce rukou. Sudí Machálek signalizoval, že vše bylo v pořádku, ovšem poté vstoupil do hry VAR, který hostům přisoudil pokutový kop po ruce Vraštila. Exekuce se ujal Kristi Qose. Ten zvolil střelu k levé tyči, ovšem Matěj Rakovan vystihl směr a balón skvěle vyrazil.

Pět minut po začátku druhého poločasu se tak vedení ujal Zlín. Marek Hlinka zůstal zapomenut na pravém křídle, kam dostal míč a v klidu mohl poslat před bránu přízemní centr. Na ten si naběhl Tomáš Poznar, který byl důraznější než obránce a zblízka dopravil balón za záda Ciupy.

Rozhodčí Machálek pustil v nastaveném čase na obou stranách v krátkém sledu několik tvrdších zákroků a vymklo se mu to z rukou. Hráči obou týmů se do sebe pustili a vznikla strkanice. Nakonec Martin Fillo dostal žlutou kartu. Hostující Eduardo Santos byl dokonce vyloučen a Karviná dohrávala poslední sekundy zápasu o deseti.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele