základní část, 3. kolo
07.08.2021 16:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín si třemi góly pohrál s bezradnými Teplicemi

Po dvou nadějných výkonech se Teplice očividně vrátily v čase. Ve Zlíně totiž naprosto zklamaly a na sever Čech se zaslouženě vrací s prázdnou. "Ševci" si naopak třemi góly zvedli náladu a především ve druhém poločase předvedli hru, na které mohou v budoucnu stavět.

Po dosti opatrném úvodu střetnutí se po 20 minutách zastřeloval hostující Kodad, jehož pokus přeletěl břevno domácí svatyně. Záhy se na druhé straně hřiště pohledně uvolnil Youba Dramé a jeho křižnou přízemní střelu vytěsnil s vypětím všech sil teplický brankář Grigar. Po půlhodině hry už ale hosté kapitulovali. Přihrávku Dramého do pokutového území uzmul Hrubý, jeho zakončení ještě obrana "Sklářů" zablokovala, Matejov se ovšem dorážkou do prázdné brány ani nemohl mýlit.

Ve 40. minutě vymyslel Dramé další velkou šanci pro Hrubého. Záložníka Moravanů vychytal Grigar, z dorážky zase trestuhodně přestřelil Poznar. Grigar podržel svůj celek též v nastavení první půle, kdy si na něm opět vylámal zuby Hrubý, následně zkušený gólman zneškodnil též střelu Dramého.

Teplice po změně stran prostřídaly, až na propagační pokus Moulise ze 49. minuty ale zůstali aktivní domácí. Ti také devět minut po přestávce navýšili náskok. Po odvráceném rohovém kopu vyhledal Dramé Vraštila, jenž zcela osamocen překonal Grigara hlavičkou. Za dalších pět minut připravil Vraštil opět hlavou gól pro Poznara, vytáhlý útočník Zlína se ovšem nacházel v ofsajdu a na svůj zásah do černého dál čekal.

Hosté v závěru mače veškerou útočnou snahu sabotovali. Moravané naopak dál pilovali kombinaci i zakončení. Takový Dramé dvěma střelami nad břevno ukázal, že ještě má na čem pracovat. Střídající Čanturišvili pálil v 83. minutě mnohem přesněji, tyč však další gólové radosti zabránila. Ještě jedno veselí ale u řeky Dřevnice vypuklo těsně před uplynutím základní hrací doby, kdy se po centru z pravé strany konečně prosadil také Poznar.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele