základní část, 13. kolo
30.10.2021 15:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín konečně zvítězil. díky tečovaným střelám udolal Budějovice

Zlín ukončil půst a po dvouměsíční pauze konečně zvítězil. "Ševci" na domácí půdě zaskočili České Budějovice, jehož obránci dvakrát nechtěně pomohli protivníkovi. Kaňku na tříbodovém zisku nicméně zbytečně udělal svým vyloučením Rudolf Reiter.

Dynamo zahájilo duel na Letné slibně, avšak v úvodu se zmohlo jen na náznaky šancí. To Zlín na nic nečekal a z první příležitosti zaměstnal gólmana soupeře Vorla, jenž musel vytěsnit ránu Čanturišviliho. Na druhé straně se v první tutovce zjevil Van Buren, ten ovšem poněkud odbyl zakončení a nepovedeným obloučkem si na brankáře Rakovana nepřišel.

Ve 37. minutě už se skóre měnilo. Vraštilův centr sklepl Poznar pro Tkáče, který i díky teči bránícího Talovierova překonal Vorla. Krátce po změně stran opět zakončoval Tkáč, jehož střela tentokrát přes blok nepřešla, rázem ale mohl skórovat Poznar, ten však selhal a nechal vyniknout Vorla. Za Budějovice ojediněle zahrozil Sladký, nicméně Rakovan jeho hlavičku vyrazil.

Těsně před uplynutím hodiny hry se rozběhl Hrubý, který své sólo ukončil až těsně před pokutovým územím, odkud vystřelil. Také druhý středopolař Moravanů využil šťastné změny směru, kterou tentokrát obstaral druhý ze stoperů Králik — 2:0. Nedlouho poté měl Hrubý méně štěstí, neboť zpoza vápna rozezvonil břevno. Povedený den ale Zlínu trochu pokazil Reiter, jenž se čtvrthodinu před koncem nechal hloupě vyloučit, když zezadu nesmyslně zastavil soupeře nebezpečným faulem.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele