o udržení, 3. kolo
07.05.2022 16:00 CET
1 : 4
(1:4)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Bohemians konečně zabrali na půdě oblíbeného Zlína

Pražští Bohemians potvrdili, že na Zlín umí. "Klokani" zcela ovládli první půli, načež tříbrankový náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. Moravané sice po změně stran usilovali o korekci skóre, avšak několikrát si vylámali zuby na brankáři soupeře Romanu Valešovi.

Hosté na nic nečekali a již v úvodu se do tutovky dostal Hronek, zlínský brankář Rakovan si ale ještě poradil. Ve 12. minutě už nicméně bylo v táboře Pražanů veselo. Květ sice po rohovém kopu netrefil míč ideálně, Hronek už si ovšem poradil s kulatým nesmyslem lépe a poslal jej k tyči mimo dosah Rakovana.

Po dvaceti minutách hry udeřili Klokani po dalším kopu od rohového praporku. Na zadní tyči volný Chramosta se trefil z voleje, načež balón zastavila až síť. Ve 27. minutě se do nohy střelili sami zlínští "Ševci". Průnikovou přihrávku Petráka totiž bránící Vraštil nešťastně nasměroval do vlastní svatyně. Krátce nato však vyvolal naději v táboře Moravanů Dramé. Francouzský kříděník se za pokutovým územím šikovně uvolnil a neméně pohledně se i trefil.

Nedlouho poté mohl Zlín dokonce prohrávat jen o jednu branku. Zaváhání Köstla chtěl potrestat Dramé, tentokrát jej ovšem zastavil v bráně Bohemians stojící Valeš. Místo snížení tak přišel gól na druhé straně. Hosté využili zaváhání Condeho rozehrávce a po kombinaci mezi Hronkem a Chramostou se prosadil Květ.

Zábavná první půle však čtvrtou brankou v síti domácích neskončila. Na hřišti dál hýřil aktivitou Dramé, jeho další pokus ale skončil po teči na brankové konstrukci. Na druhé straně se po vybídnutí od Chramosty ocitl v obrovské šanci Květ, jenže svatyni protivníka přestřelil. Těsně před odchodem do kabin utekl obraně Klokanů nepolapitelný Dramé, na Valeše si ovšem se svou střelou nepřišel.

Ani druhá půle nebyla vyloženě nudná. Za Ševce pálil příliš vysoko Jantezký, poté už přišly hvězdné momenty Valeše, jenž zlikvidoval volej Procházky i ránu Reitera doprostřed brány. Za hosty se připomněl Petrák, jehož pokus z dálky musel Rakovan vytěsnit. V závěru se ještě dvakrát blýskl Valeš. Zkušený brankář zneškodnil velkou šanci Reitera i hlavičku Cedidly.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele