základní část, 22. kolo
19.02.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň v Budějovicích podržel Staněk, o výhře rozhodl Bucha

České Budějovice se v duelu proti Plzni prezentovaly sympatickým výkonem, jenže řadu jejich šancí pochytal proti svému bývalému zaměstnavateli skvělý Staněk. Ve druhé půli o dalším těsném vítězství hostů rozhodl Bucha.

Dynamo do utkání vlétlo jako uragán a v desáté minutě se do velké šance dostal Škoda, který ve skluzu trefil jen Staňka. Plzeňský brankář zastavil i Mršićův pokus z úhlu, chvíli na to se po Škodově famózní střele natahoval marně, ta ovšem skončila jen na břevně. Proti Novákově hlavičce zase zakročil Havel.

Tlak Jihočechů poté trochu utichl, po přestávce však zajímavou akci rozjel van Buren. Jenže Mršić ji zakončil prachbídně. Naopak po hodině hry konečně výrazněji zahrozili i viktoriáni. Po Buchově prostrčení se ocitl ve střelecké pozici Sýkora, kterého vychytal Vorel. Pavel Bucha se tak poté sám ujal gólové taktovky. I přes svůj nevelký vzrůst si našel Mosquerův centr a výtečnou hlavičkou poslal balón mimo dosah brankáře.

Černo-bílí mohli srovnat v samotném závěru. Po standardní situaci z úhlu mířil do poloodkryté klece Tolno, ale Staněk se stihl rychle přesunout a tutovou šanci zastavil. Následné Havlovy nůžky skončily jen kousek nad břevnem. Plzeň se i díky tomu vrátila minimálně do neděle na první místo, kde má náskok tří bodů na Slavii.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (van Buren - Mosquera)

Reagovat
kecipep

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ondrasch77

0:1 a Holík v základu...

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele