základní část, 20. kolo
05.02.2022 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta v Budějovicích nenadchla a s Dynamem jen remizovala

První únorová sobota gólům v nejvyšší soutěži opravdu nepřála. Zatímco zápasy s výkopem v 15:00 nabídly vždy jediný gól, duel Českých Budějovic se Spartou se obešel bez branek. Hosté z Prahy tak nevyužili zaváhání Slavie a po bezkrevném výkonu zůstávají v tabulce na třetím místě.

Více nebezpečných příležitostí si v utkání na Střeleckém ostrově překvapivě vypracovalo domácí Dynamo. Vše začal ve 14. minutě Van Buren, jenž střílel nepřesně po standardní situaci rozehrané Mršićem. Větší vzruch poté vyvolal až ke konci první půle Hložek. Sparťanský mladík nejprve pálil ve 37. minutě těsně vedle brány, za další čtyři minuty zase šikovně obelstil dva protihráče, avšak výsledný pokus nasměroval jen do rukavic budějovického gólmana Šípoše.

Ani po změně stran Letenští nezabrali. Čtyři minuty po příchodu z kabin naopak s napětím pozorovali, kterak Mihálik jen těsně neusměrnil centr z levé strany mezi tři tyče. Sparta se zmohla jen na střelu Peška ze 60. minuty, kterou bez problému chytil Šípoš.

Dynamo kousalo především v poslední dvacetiminutovce. Nejprve se do balónu v 73. minutě před pokutovým územím opřel Hora, avšak jen vyprášil rukavice brankáře Holce. Vzápětí Mršić vyhledal z levé strany Škodu, jehož hlavička přeletěla břevno. V 84. minutě zase hlavou nepřesně zakončoval Van Buren, který se neprosadil po rohovém kopu. Budějovice tak vybojovaly cenný bod a zůstávají ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (2x van Buren - Půlkrab)

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (Škoda)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele