základní část, 5. kolo
22.08.2021 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sváteční střelec Sladký rozveselil Budějovice a prodloužil liberecké trápení

Konečně předvedl Liberec chvályhodný výkon, kvůli přetrvávajícímu zmaru v koncovce se ale Slovan vrací z Budějovic s prázdnou. Domácím k vítězství stačil jediný zásah Martina Sladkého, jenž se v nejvyšší soutěži trefil po více než dvou letech.

Nebylo překvapením, že první příležitost Dynama zařídil ve skvělé formě hrající Bassey, jenž před pokutovým územím vypálil do náruče libereckého brankáře Knoblocha. Slovan odpověděl centrem Koscelníka, do něhož hlavou trkl Rabušic a donutil gólmana Vorla k zákroku.

Za domácí opět zahrozil Bassey, jehož další pokus Knobloch vyrazil. Nápor Budějovic nicméně pokračoval, Hellebrand zleva nacentroval před bránu, kde Mészáros neuhlídal Sladkého a krajní bek Dynama procedil hlavou balón přes Knoblochovy rukavice — 1:0.

Vedení domácích mohl navýšit Mihálik, jenž se šikovně uvolnil na kraji vápna, ovšem trefil jen břevno. Záhy stejný hráč na druhém konci hřiště neuhlídal Gebre Selassieho, do jehož pasu se položil Rabušic, zakončení hlavou se ale mezi tři tyče nevměstnalo. Těsně před přestávkou vyslal Hora skvělou přihrávku na Brandnera, jenže ten trefil pouze tyč hostující svatyně.

Smůlu měli hráči Dynama také po zakončení Tolna, jenž po změně stran orazítkoval břevno. Poté, co Hora vypracoval v prvním poločase gólovku pro Brandnera, předvedla letní posila svou kreativitu též obloučkem na Basseyho, adresát však křižnou přízemní střelou netrefil svatyni Severočechů. Liberec mohl vyrovnat po centru Nečase, to by ale Gembický musel trefit volej. Takto se jeho pravá končetina hnula vzduchem naprázdno.

Po prostrčení od Michala Škody se do tutovky dostal také "nahrávač" Hora, jenže Knobloch byl proti inkasování. Slovan nakonec v nastavení málem vydoloval bod. Rána Faška se od Gembického šťastně odrazila k Načasovi, Vorel ale pohotově vyrazil proti střelci a uhájil pro Budějovice vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to z budějovického pohledu vypadá jako dobře. Ovšem podívejte se na tabulku - už teď, po pěti kolech, mají jen polovinu bodů než první. Žádná sláva. A ten projev, to bylo hrozné. Nejlépe to vystihli diváci, když na ně řvali "Hrajte dopředu". Asi jim Horejš zapomněl ukázat, kde je soupeřova branka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele