základní část, 10. kolo
02.10.2021 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Budějovice napravily nepovedený vstup a Pardubice porazily o dva góly

Českobudějovické Dynamo nezačalo utkání s Pardubicemi nejlépe, po počátečním hledání ale Jihočeši zabrali a na domácí půdě vybojovali cenné vítězství. Hosté z východu Čech naopak prohráli již třetí utkání v řadě.

Pardubice přitom po úvodním hvizdu hýřili aktivitou a využívali nedorozumění v defenzivě Budějovic. Kostka například využil špatné komunikace mezi stopery Králikem s Talovierovem, v závěru ale ztroskotal na českobudějovickém brankáři Vorlovi. Po 20 minutách hry však Šejvl dostal ve středu hřiště až příliš mnoho prostoru, čehož stoper hostů využil k přesné dalekonosné ráně k tyči — 0:1.

Východočeši mohli dokonce vést o dvě branky, jenže Jeřábek po rohovém kopu hlavičkoval do břevna. Nedlouho poté přišel trest na druhé straně. Van Burena sice po centru Hellebranda nejprve vychytal Boháč, avšak z dorážky se již nizozemský útočník nemýlil a ve 26. minutě vyrovnal skóre.

Ještě před pauzou pak Jihočeši dokonali obrat. Rychlý protiútok po ubráněném rohu Pardubic rozjel Hellebrand přihrávkou na Basseyho, ten dopředu vysunul Horu, jenž i se štěstím propálil Boháče. Sedm minut po změně stran se domácím povedlo vedení navýšit. Na rohový kop Mršiće si naskočil nikým nehlídaný Bassey, jehož hlavičku nezastavil ani Boháč.

Východočeši nehráli věru zle, jenže Budějovice držel Vorel, jenž se ve druhém poločase blýskl vynikajícím zákrokem proti hlavičce Čiháka. V dresu Dynama pak slibnou příležitost neproměnil Mihálik, jehož z úhlu vychytal Boháč, to však domácí soubor nakonec nemuselo vůbec mrzet.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele