základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slunné odpoledne vyšlo lépe Dynamu, čekání Klokanů na výhru pokračuje

České Budějovice zvládly bitvu 29. kola Fortuna ligy a pražské Bohemians zdolaly 2:1. V první půli byl vidět zejména Mick van Buren, který nejdříve daroval soupeři penaltu a chvíli před přestávkou zařídil vyrovnání. V 64. minutě pak obrat z přímého kopu dokonal Lukáš Skovajsa, čímž prodloužil čekání Klokanů na ligovou výhru už na osm zápasů.

Pro příznivce Klokanů byl duel v Českých Budějovicích jedním z výjezdů jara, pohled na tabulku aktuální formy však pro ně byl mimořádně bolestivý. Bohemians za posledních 10 kol získali jen sedm bodů, což byl spolu s Pardubicemi nejnižší počet mezi prvoligovými celky. Jihočeši navíc na domácím stadionu získali 27 z celkových 33 bodů, díky čemuž měli stále na dosah účast ve skupině o titul.

První tutovku zápasu měl ve 13. minutě na svědomí českobudějovický Michal Škoda. V pokutovém území se dostal k přízemní střele, která nakonec zamířila jen těsně vedle levé tyčky branky Romana Valeše. O pět minut později byl Škoda v ještě větší šanci, když se nikým nehlídaný dostal k hlavičce, která ovšem skončila jen na břevně. Z následného protiútoku pak Bohemka po ruce van Burena dostala výhodu pokutového kopu, který bezpečně proměnil Roman Květ a navzdory dosavadnímu průběhu utkání poslal Klokany do vedení. Ve 28. minutě se sám na Dávida Šípoše řítil Jakub Fulnek, gólman Dynama ale dokázal záložníka Pražanů vychytat. Do poločasové přestávky ještě stihl van Buren odčinit zaviněnou penaltu, jelikož svou dorážkou v pokutovém území ve 39. minutě překonal bezmocného Valeše.

Po změně stran zvýšily České Budějovice obrátky a hnaly se za vedením. Benjamin Čolič se v 62. minutě postavil k rozehrávce přímého kopu z levé strany, jenže ke smůle domácích orazítkoval jen břevno. O dvě minuty později se už však z velmi podobné pozice, rovněž po přímém kopu, prosadil Skovajsa, a tak svěřenci Davida Horejše zaslouženě zápas otočili. Trenér zelenobílých Jaroslav Veselý posléze oživil hru několika střídáními, kýžený vyrovnávací gól to ale nepřineslo.

Ani na pátý pokus se Klokanům v roce 2022 nepodařilo odvézt z venkovního stadionu vítězství, jejich situace tak po porážce začíná být velmi nekomfortní. Další utkání na ně čeká již ve středu, kdy doma přivítají Hradec. České Budějovice zavítají tentýž den do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele