základní část, 3. kolo
07.08.2021 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Baník uspěl v Budějovicích a slaví druhé vítězství v ročníku

Slezané se na hřišti soupeře znovu neztratili a oproti zápasu v Jablonci vezou z Českých Budějovic tři body. Baník tak slaví druhou výhru v sezoně, pod kterou se gólem po týdenním intermezzu znovu podepsal překvapivě produktivní stoper David Lischka. Jihočeši prohráli podruhé v řadě.

Baník zahájil utkání velmi aktivně a plné hřiště bylo především nového muže v základní sestavě Potočného, jenž dostal přednost před Sorem. Poprvé se Potočný dostal do akce po průniku Buchty, křídelník Slezanů ale zblízka pálil jen do připraveného domácího gólmana Vorla. Později Potočný nacentroval do pokutového území domácích, kde Sladký špatně odkopl míč, jenže Kuzmanović ke smůle hostů nepropálil Vorla s obráncem Jihočechů Talovierovem, který na pozici stopera pro sobotní utkání nahradil Havla.

Další nebezpečí Ostravanů opět přišlo díky Potočnému, jenž však pálil z ostrého úhlu. Vorel nicméně musel míč vyrazit na rohový kop a znovu byl strážce svatyně Jihočechů v akci v 18. minutě, kdy jej ze standardní situace protáhl kdo jiný než Potočný.

Po půlhodině hry už se Baník konečně mohl radovat z vedoucí branky, avšak nebyl u toho, světe, div se, Potočný. Hostům každopádně určitě nevadilo, když Ndefe ideálním centrem vyhledal Kuzmanoviće, na jehož hlavičku Vorel nedosáhl. Dynamo zahrozilo až těsně před přestávkou. Hora prostrčil merunu na nabíhajícího Basseyho, jeho střílenou pobídku před bránu ale vyrazil brankář Slezanů Laštůvka.

Sedm minut po začátku druhé půle vedli Ostravané již 2:0. Hostující hráči se znovu prosadili po pasu vzduchem, který tentokrát z levé strany vyslal Fleišman. Adresátem se stal Tetour, po jehož hlavičce k tyči skákal Vorel marně. Budějovice nicméně rychle snížily. Bassey se až příliš snadno zbavil Svozila, následně ze hry vyprovodil zcela zmateného Kaloče a gólem se nejlepším možným způsobem odvděčil za důvěru, kterou do něj vložil kouč Horejš.

Ostravané si začali zahrávat a v obranné fázi dost zmatkovali. V 88. minutě se však definitivně mohli uklidnit po dosti kuriózním zásahu. Centr Budínského ze standardní situace odvrátila obrana Dynama k Sorovi, jeho zakončení letělo k rohovému praporku, ovšem pohotový Lischka kvapně naštěloval svou dolní končetinu tak, že balón k nemilému překvapení Jihočechů skončil v síti.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2, Buchta, Almási

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele