základní část, 2. kolo
01.08.2021 19:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Plzeň otočila duel s Bohemians, rozhodl Káčer

Plzeň v Ďolíčku nezvládla první půli, v té druhé ale vsítila dvě branky, díky nimž veze zpět do Štruncových sadů tři body. Po dvou gólech z penalt na každé straně rozhodl o osudu mače Miroslav Káčer.

Vůbec poprvé v sezoně dostal šanci od první minuty útočník Plzně Chorý, jenž nahradil doposud vytěžovaného Beauguela. Na straně domácích scházel zraněný forvard Chramosta, jehož místo zacelil Necid. Ve středu pole se pak místo Fulneka objevil Květ.

Pro Viktorku se utkání začalo komplikovat po 20 minutách hry, kdy Šulc zaspal u bránění a pozdním zákrokem srazil k zemi ve vlastním pokutovém území Kovaříka. Bohemians tedy dostali k dispozici penaltu, kterou střelou pod břevno proměnil Puškáč. Ve 26. minutě mohl vyrovnat Kayamba, ten však centr z levé strany neusměrnil do brány Klokanů.

Po půlhodině hry Kayamba tentokrát nacentroval na Hejdu, jehož hlavička jen těsně přeletěla břevno. Ve 34. minutě zakončoval také druhý z plzeňských stoperů Brabec, jeho nůžky ale skončily vedle tyče v zámezí. Na druhé straně zkoušel štěstí před přestávkou Květ, jeho dalekonosnou ránu ze standardní situace nicméně zastavil gólman hostů Hruška.

Několik sekund po změně stran byl znovu vidět Kayamba, jehož pobídku z pravé strany netrefil do prostoru mezi třemi tyčemi Chorý. V 51. minutě ovšem Chorého přišlápl v šestnáctce Pražanů bránící Vondra, pokutový kop tedy kopali též Západočeši. Míč si vzal střídající Beauguel, který poslal brankáře domácích Bačkovského na druhou stranu a s přehledem vyrovnal skóre.

Do vedení šla Viktoria v 71. minutě. První pokus Káčera zablokovala obrana Bohemians, druhou šanci po přihrávce od Chorého už ale slovenský záložník využil skvěle — precizním obstřelem ke vzdálenější tyči, po němž se Bačkovský marně natahoval. Po nabytí náskoku se hosté soustředili na pevnou defenzivu, to se jim ovšem nemuselo vyplatit. V nastavení měla Plzeň velké štěstí, když Hronek zblízka trefil Hrušku a dorážku Koubka na poslední chvíli zastavil jeden z obránců.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele