základní část, 8. kolo
19.09.2021 19:00 CET
1 : 5
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Mocný obrat ve druhé půli. Slavia nadělila Bohemce pět gólů

Po první poločase to se Slavií v Ďolíčku nevypadalo zrovna nejlépe, prohrávala totiž po gólu Chramosty. Jenže po pauze zavelela k obratu a díky trefám Stanciua, Lingra, Kuchty, Krmenčíka a Schranze zvítězila 5:1.

První zajímavější situace se zrodila po šesti minutách, kdy to zpoza vápna zkoušel Schranz. k jeho smůle ovšem nezamířil mezi tři tyče. O něco později po Samkově prostrčení pálil Stanciu, ten už Le Gianga zaměstnal. Následoval pro sešívané velmi nešťastný úsek hry, Takács se totiž zranil při nedovoleném zákroku na Keïtu, načež "Klokani" dostali balón do vápna na Jana Chramostu a ten překonal Mandouse.

Vzápětí se k hlavičce dostal Keïta, jenž ale na slávistickém brankáři ztroskotal. Mandous se musel vyšvihnout i proti Dostálovi, který v pětadvacáté minutě napálil odražený balón. Jeho protějšek se zase předvedl po pěkné souhře Schranze s Kuchtou, když vychytal druhého jmenovaného. A jelikož úspěch neslavila ani další Kuchtova rána, ani Samkova střela, šlo se do kabin za výhodnějšího stavu pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupili červenobílí podstatně lépe. Le Giangův nepovedený výběh málem způsobil vyrovnávací branku, avšak z brankové čáry odkopl Köstl. Ten se ale vzápětí stal i nešťastníkem. Akce totiž pokračovala a stoper Bohemians po jednom z centrů při pokusu o odkop trefil jen Bořila, za což sudí po přezkoumání na videu nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Nicolae Stanciu a s přehledem proměnil.

Asi o sedm minut později se Kuchta pokoušel najít Krmenčíka, balón ale propadnul až k Ondřeji Lingrovi, jenž ho procedil do sítě. Jen pár desítek sekund nato Stanciu vypálil ze střední vzdálenosti, přičemž Le Giangovi se tento pokus odrazil do hlavy. Zřejmě otřesený brankář následně zaváhal po rohovém kopu, což umožnilo Kuchtovi napálit míč do brány.

Po sedmdesáti minutách hry předvedl druhý penaltový kiks Köstl, jenž tentokráte zezadu skopnul pronikajícího Kuchtu. Jedenáctky se tentokráte ujal střídající Michael Krmenčík, který proměnil na druhou stranu, než skákal gólman, a připsal si tak svou první trefu ve Slavii. To stále ještě nebylo vše, nedlouho poté totiž Krmenčík v protiútoku přiťuknul balón Ivanu Schranzovi, jehož rána o břevno rovněž skončila gólem.

V závěru ještě něco ze svého umu předvedli "Klokani", velký závar gólem neskončil, stejně jako Kovaříkův pokus, který se odrazil od břevna. Slavia se tak vyšvihla na druhé místo tabulky před Spartu, a to i přesto, že má stále zápas k dobru, jenž ji může katapultovat až do čela.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
FC Parma

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
arsavin

To bude remíza

Reagovat
Radikal

Skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele