o udržení, 5. kolo
14.05.2022 18:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Puškáč životním výkonem rozstřílel odevzdanou Karvinou, Bohemians přesto čeká baráž

Bohemians na své půdě jednoznačně ovládli duel pátého kola nadstavbové fáze Fortuna ligy a sestupující Karvinou porazili 4:0. Na dominantním výsledku měl největší zásluhu David Puškáč, který nevídaně obstaral všechny branky domácího týmu. Jablonec ovšem v souběžně hraném utkání bodoval ve Zlíně, čímž stvrdil účast Klokanů v baráži. V ní narazí na Opavu.

Pro domácí Klokany byl poslední duel skupiny o udržení extrémně důležitý. Klub z Vršovic potřeboval nutně zvítězit a zároveň doufat v zaváhání soupeřů, aby se vyhl baráži o setrvání v nejvyšší soutěži. Domácí mohli vděčit za dílčí naději Petru Hronkovi, který v předešlém duelu zachránil proti Jablonci remízu díky pozdní trefě z 94. minuty. Soupeř z Karviné měl naopak jedno už jisté, a to pád do Fortuna národní ligy.

Motivace tak byla jednoznačně na straně Klokanů, a to se projevilo i na hrací ploše. Od úvodního výkopu se jasně ujali dění na hřišti a ve 24. minutě jim vyšší aktivita přinesla vytoužené ovoce. Na konci povedené kombinace byl oslavenec Puškáč, který z vnitra pokutového území krkolomně vypálil na zadní tyč a otevřel skóre. Útočník Bohemians ani nadále nepolevil. Díky své aktivitě si centrovaný balon našel nejlépe a ze složité pozice hlavou rozvlnil síť podruhé během pěti minut. Poté zelenobílí jasně kontrolovali průběh hry, svého soupeře do větších příležitostí nepouštěli a i s dvoubrankovým náskokem stále ohrožovali branku Karviné.

Od startu druhého dějství uběhlo pouze pár desítek sekund, když se do další klíčové situace utkání nachomejtl nejlepší střelec klubu z Vršovic Puškáč. Tentokrát po autovém vhazování pohotově vyslal přízemní ránu ze střední vzdálenosti, která zapadla k pravé tyči. V 52. minutě se ukázalo, že v den svých narozenin štěstí Puškáčovi opravdu přeje. Svůj čtvrtý gól vsítil jednoduše, neboť k němu na zadní tyč doplachtil centr, který nikým nehlídaný střelec dorazil do odkryté sítě. Následně se dění na hřišti uklidnilo, neboť o výsledku už bylo rozhodnuto a ke změně skóre do konce utkání nedošlo.

Bohemians dokázali v důležitém klání zabojovat a proti Karviné zapsali tříbodový zisk. Pražané i přes výhru putují do baráže, kde budou muset zápolit o svoji ligovou příslušnost v souboji s Opavou. První vzájemný duel je na programu 19. května.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele