základní část, 6. kolo
29.08.2021 16:00 CET
4 : 2
(2:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians přestříleli Teplice a poprvé vyhráli

První vítězství v ligové sezoně si připsali fotbalisté Bohemians, kteří Teplice přestříleli poměrem 4:2. Po Marešově trefě dokázali otočit Krch a dvěma zásahy Chramosta, po kontaktní brance Fortelného pojistil výhru Koubek.

Už ve dvanácté minutě došlo v Ďolíčku k prvnímu velkému vzrušení. Černého křižný pas našel Moulise, jehož tvrdou ránu vyškrábnul Le Giang na brankovou konstrukci. O deset minut později už se skláři dočkali překvapivého vedení. Chlumeckého centr našel hlavu Jakuba Mareše, od níž balón putoval mimo dosah gólmana.

Vzápětí mohl zdvojnásobit teplické vedení Mareš, tentokráte si ale Le Giang na jeho střelu počkal. Proti Köstlově hlavičce na druhé straně by gólman stěží něco udělal, nicméně ta úplně postrádala přesnost. Zničehonic poté mohl využít Moulisova pasu Mareček, jeho ráně ale nějaký ten centimetr chyběl.

Aktivní Moulis se poté proměnil ve smolaře, ve vlastním pokutovém území totiž nešikovně zahrál rukou a kopala se tak penalta. Té se ujal Jan Chramosta, jenž s notnou dávkou štěstěny překonal Čtvrtečku. Gólem do šatny se pak Klokani dokonce ujali vedení. Po rohovém kopu a centru Květa hlavičkoval Daniel Krch, jehož pokus z velké blízkosti slavil úspěch.

A po přestávce mohlo být s akciemi Severočechů ještě hůře, neboť Bartkova těžká střela šajtlí škrtala o tyč. Nepřesně vzápětí ze střední vzdálenosti pálil i Ljovin. Žluto-modří si tak další problém zase vytvořili sami, když Chlumecký zatáhnul za Jan Chramostu a sudí nařídil už druhý pokutový kop. Opět se k němu postavil faulovaný Chramosta, tentokráte vymetl s jistotou šibenici.

Čtvrt hodiny před koncem mohl přidat definitivní pojistku Bartek. Ten ale Novákovou přihrávkou do tutovky pohrdnul a přestřelil. Namísto toho tak ještě přišlo drama, když zapomenutý Jan Fortelný zužitkoval Chlumeckého dlouhý nákop a parádní ranou dostal svůj tým do kontaktu.

Jenže Bohemians nechtěli nic nechat náhodě. Nejprve jejich protiútok tři na dva zakončoval Necid těsně vedle tyče, ve třetí minutě nastavení už ovšem obrana Teplic zaspala při Novákem rychle rozehraném přímáku. Díky tomu se sám na gólmana řítil Matěj Koubek, jenž proměnil a rozradostnil tak zeleno-bílé barvy, které se v tabulce odpoutaly od nedělního soka.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele