základní část, 24. kolo
05.03.2022 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Baník vedení neudržel, v závěru vyvěsil ještědský prapor v Ostravě Mikula

Fotbalisté Liberce ani na čtvrtý pokus nedokázali v jarní části sezony zvítězit, když v duelu 24. kola Fortuna ligy remizovali s Baníkem 1:1. První branku slezskému celku zajistil 12. trefou v ročníku slovenský kanonýr Ladislav Almási, jenž se opět vrátil na dělenou první příčku tabulky střelců. V závěru druhé půle ale srovnal střelecký účet Jan Mikula, pro kterého šlo o premiérový gól v této sezoně.

Ostravané odčinili domácí porážku s Teplicemi dvěma důležitými výhrami a do zápasu vstupovali v pozici čtvrtého celku soutěže. Ve prospěch Slezanů vyznívala celá řada faktorů. Hnalo je hlasité publikum, které nebylo limitováno kapacitou na tribunách, Slovan navíc od 4. prosince nevyhrál jediný soutěžní zápas. Duel byl tradičně zajímavý pro ostravského Jiřího Fleišmana, který v dresu Severočechů slavil v roce 2012 mistrovský titul. Na straně protivníka naskočil poprvé v základu Lukáš Štětina, jenž utvořil stoperskou dvojici s dalším exsparťanem Dominikem Plechatým.

První významný okamžik nastal po standardní situaci. Od rohového praporku uzmul míč v předbrankovém prostoru baníkovský Šimon Falta, křídelník s číslem sedm pak dokonce orazítkoval tyč. Milan Knobloch tentokrát zasahovat nemusel, jinak měl ale v dosavadním ročníku plné ruce práce, protože držel dělenou první příčku v počtu brankářských zákroků. Na další pozoruhodný pokus však nedosáhl, když po centru Fleišmana bravurně zakončil Almási. Ostravský kanonýr dopravil balon od tyče až za brankovou čáru. Povzbuzení Baníkovci sevřeli hostující šiky Liberce, který s výjimkou zakončení Jana Matouška a Martina Koscelníka, tahal v úvodním dějství za kratší konec provazu.

Černobílí se postupem času dostávali více do zakončení, když po jednom z nich mohl Baník vděčit počínání Jana Laštůvky, zkušený gólman totiž zabránil vyrovnání skvělým vyškrábnutím rány, jejímž autorem byl Christian Frýdek. Na opačném konci hřiště se ukázal znovu Almási, nicméně pokus slovenského forvarda prolétl těsně nad břevnem. Snažení celku z města pod Ještědem vyvrcholilo v 79. minutě, kdy si našel vzdušný balon Mikula, liberecký krajní obránce už potom neměl problém zamést míč za Laštůvkova záda. I přes další ofenzivní představení zůstalo skóre neměnné a oba týmy se tak musely spokojit s bodem.

Baník doma nepředvedl přesvědčivý výkon a připsal si jen remízu. O vítězství se pokusí zabojovat 12. března na stadionu Slovácka. Slovan bude o ukončení dlouhé série bez výhry usilovat o tři dny dříve v dohrávce proti Pardubicím.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka je snad jen přáním v mnoha pochybných společnostech.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 bych bral, BP!

Reagovat
Alan

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele