základní část, 19. kolo
19.12.2021 18:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Šílený zápas v Ostravě mezi Baníkem a Slavií vítěze nenašel

Baník Ostrava remizoval v domácím zápase devatenáctého kola nejvyšší soutěže se Slavií Praha 3:3. Pražané vedli po prvním poločase zásluhou Ivana Schranze a Tomáše Holeše 2:0 a zdálo se, že si odvezou tři body. Baník ale vývoj otočil díky dvěma trefám Ladislava Almásiho a jedné Filipa Kaloče a v závěru srovnal znovu Holeš. To už však jeho celek dohrával po dvou červených v devíti.

Slavia mohla jít do vedení už ve čtvrté minutě. To se totiž Lukáš Masopust vyšplhal ve vápně na centr Baha výš než David Lischka a prudce zakončil, míč však dokázal na brankové čáře zkrotit Viktor Budinský. O sedm minut kontroval Baník, když De Azevedo prostrčil na Ndefeho. Ten ve vápně přesně našel Nemanju Kuzmanoviće, jehož hlavička mířila těsně vedle. Ndefe pak zanedlouho napřáhl za vápnem a Mandous musel proti jeho tvrdé ráně zasahovat.

Ve 23. minutě našel Jiří Fleišman od rohového praporku hlavu Kuzmanoviće, ten však míč dokázal jen lehce škrtnout. Balon pak skončil na horní sítí Mandousovy brány. Slavia na to zareagovala svou první brankou v duelu. Peter Olayinka si naběhl za obranu na dlouhý centr od Ousoua, potáhl míč po pravé straně a poté jej předložil do vápna Ivanu Schranzovi. Ten jej dokázal procedit přes Budinského do sítě.

Za pět minut navíc hosté přidali druhý gól. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko dostal na levé straně hodně prostoru Daniel Samek, který poté balon poslal chytře pod sebe na Tomáše Holeše, který se z první nemýlil. Trefil se přesně k tyči. Tomáš Holeš pak mohl po chybě Kuzmanoviće přidat další gól, ale trochu nepochopitelně raději přihrával, což už si domácí obrana dokázala pohlídat.

Baník vletěl do druhého poločasu jako uragán a hned ve 47. minutě dokázal snížit. Na centr z pravé strany si naskočil Ladislav Almási, který sice balon netrefil úplně ideálně, ale měl velké štěstí, protože se velkým obloukem snesl za padajícího Mandouse do sítě. Slavia navíc za dvě minuty zažila další ránu, když Oscar bolestivě zasáhl Jurošku podrážkou do oblasti třísel. Sudí nejprve tasil druhou žlutou, po následné konzultaci s videorozhodčím ale celou věc přehodnotil a Oscar vyfasoval rovnou červenou.

V 70. minutě Baník vyrovnal. Svozil si místo rozběhnutého Sora vybral raději Filipa Kaloče, což se v tu chvíli jevilo jako špatné rozhodnutí. Kaloč však za vápnem napřáhl k neuvěřitelné pumelici, která mířila přímo do šibenice a Mandous neměl šanci na míč dosáhnout. V 81. minutě pak v Ostravě viděli něco nevídaného. Po vzoru Luise Suáreze pomohl na brankové čáře Mandousovi Jan Kuchta, který balon zastavil rukou a po právu vyfasoval červenou kartu.

Baník navíc dostal výhodu pokutového kopu. Toho se ujal Ladislav Almási, který se ze svého pohledu rozhodl pro levou stranu. Slávistický brankář sice směr uhodl, ale penalta byla tak dobře kopnutá, že se chytit nedala. Domácí se však zřejmě nechali uchlácholit a Slavia v devíti vyrovnala. Lingr při rozehrávce přímého kopu jen přiťukl Tomáši Holešovi, který ranou po zemi vymetl dolní růžek Budinského brány.

V nastaveném čase však přeci jen mohl Baník ještě rozhodnout. Almási ve vápně prodloužil míč na Sora, který po faulu skončil na zemi a sudí Ostravě odpískal druhou penaltu v zápase. Té se znovu ujal Ladislav Almási, který ji tentokrát nekopl tak dobře a Mandous jeho střelu vyrazil.

Baníku v tabulce dál patří páté místo, Slavia je s jednobodovým náskokem na Plzeň první.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
dextroza_m

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele