základní část, 22. kolo
19.02.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pokorného famózní nůžky přinesly Baníku vítězství

Diváci ve Vítkovicích v očekávaném utkání se Sigmou dlouho branku neviděli, když ale přišla, stála za to. Zápas jediným gólem rozhodl po osmdesáti minutách hry Pokorný, jenž vystřihl spektakulární nůžky.

V úvodu o sobě dal dvakrát věděl Ekpai. Nejprve jeho centr odvracel Beneš na roh, po něm sám Nigerijec hlavičkoval a Stejskal se musel vyšvihnout. Jinak jsme v první půli byli svědky jen několika ne úplně vydařených pokusů, ať už v podání Kuzmanoviće, Gonzáleze či Fleišmana.

Na startu druhé půle. Kuzmanović v akrobatické pozici zakončil jen do Stejskala. Dosud největší příležitost měla po hodině hry Sigma, Benešovu hlavičku po Chvátalově centru výtečně zastavil Laštůvka. Ten si vzápětí musel poradit i s podařenou střelou Breiteho. Další z Chvátalových zajímavých pasů úspěch neslavil i proto, že González s Chytilem si trochu překáželi.

Ve druhé půli ne tolik aktivní Baník nakonec rozhodl mimořádně pohledným způsobem. Rohový kop vrátil do ohně Klíma, načež zhruba z úrovně penalty poslal Jakub Pokorný spektakulárními nůžkami balón mimo dosah Stejskala. A jelikož Laštůvka si poté poradil s Navrátilovým pokusem, slavili domácí cenné vítězství.

Díky němu se na čtvrtém místě odtrhli od Slovácka, které má zápas k dobru. Sigma pohrdla šancí na posun do nejlepší šestky a je devátá.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
fcb+mufc

2-0 jestli dá Ekpai první gol za FCB tak budu pít celý příští týden černé pivo.BP

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele