základní část, 21. kolo
12.02.2022 18:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Teplice rychle prohrávaly, ale Baníku nakonec daly čtyři branky

Teplice ukázaly velkou sílu a charakter, protože v Ostravě poměrně rychle prohrávaly, ale ani to je nezlomilo. Díky skvělému druhému poločasu nastřílely Baníku čtyři branky a připisují si cenné vítězství. Dvěma góly jim k tomu pomohl střelec Václav Sejk.

Baník se moc nerozpakoval a do svého soupeře se od počátku utkání pořádně pustil. V páté minutě utkání ho dělilo sotva pár centimetrů od toho, aby se dostal do rychlého vedení. Rychlou a hlavně přesnou akci mohl po zpětné nahrávce zakončovat už Klíma, který ještě vylepšil střeleckou pozici pro Almásiho. Jeho ránu ale zastavilo břevno!

Víc radost ale málem zažily Teplice. V 17. minutě se aktivní Žák dostal k míči a našel krásným pasem na penaltu Václava Sejka. Ten sice rozvlnil síť, jenže sudí Krejsa gól pro ofsajd neuznal. Pískal až o pár minut na druhé straně. Po rohovém kopu zůstalo víc domácích hráčů kolem vápna Teplic a po skvělém pasu od kapitána Fleišmana se hlavou prosadil pohotový Ladislav Almási - 1:0 pro domácí Baník.

Teplice se samozřejmě nechtěly nechat zahanbit a deset minut před koncem první půle měly obrovskou šanci. Tvrdou ránu Žákovu ale brankář Budinský dokázal zlikvidovat. Krátce poté domácí opět chybovali a zase musel po ráně Sejka z přečíslení zasahovat brankář Budinský. Napodruhé už to ale Václavu Sejkovi vyšlo. Se štěstím tečoval tvrdou ránu Fortelného do míst, kam Budinský už nedosáhl - 1:1.

Baník potřeboval reagovat, ale to se mu nedařilo. Naopak, po hodině hry domácí obrana zaspala a po pěkném centru tvrdě vypálil Filip Žák. S Baníkem to tou dobou šlo z kopce a dvacet minut před koncem si na centr ve středu vápna naběhl Václav Sejk a tvrdou ranou nedal brankáři Budinskému šanci zasáhnout! Teplice byly v tu chvíli na koni.

Ani domácí ale ještě neřekli poslední slovo. Chvíli se Baník sice hledal, ale postupně se mu dařilo vytvářet si tlak. Pár minut před koncem navíc Fleišman našel krásnou nahrávkou Ladislava Almásiho a ten balon uklidil nekompromisně za záda hostujícího kapitána Grigara. Naděje na bod ale přišla vniveč v nastavení, kdy se po sražené Svozilově ráně prosadil Lukáš Mareček a uzavřel skóre na konečných 4:2 pro hosty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad to nebude hromadáček.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
fcb+mufc

4-0

Reagovat
Alan

2-1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Banoš plichta.Klasika

Reagovat
Lawman

Primární funkci trenéra je reagovat připadně usměrnit styl a tempo hry mužstva. Když dal Baník vedoucí gól, mentálně odešel a přestal hrát. Smetana se na to jen díval, namísto jasného pokynu dorazit soupeře druhým gólem anebo nedovolit převzít iniciativu Teplicím. tato prohra jde jednoznačně na triko kouče.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele