základní část, 2. kolo
01.08.2021 16:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Baník zničil Zlín, v dresu Slezanů se skvěle uvedl Lischka

Ostravský Baník potěšil své fanoušky, když první domácí zápas v sezoně zvládl téměř bezchybně. Pod pětibrankovou demolici Zlína se hned dvěma přesnými zásahy podepsal navrátilec do Slezska David Lischka. Zatímco Ostravané získali první body v ročníku, zlínští "Ševci" na zápis do tabulky čekají. Po ostudném debaklu navíc mají o čem přemýšlet.

Kouč domácích Smetana se před výkopem odhodlal ke dvěma změnám. Budínský s De Azevedem, kteří začínali utkání v Jablonci, uvolnili místo pro Tetoura se Sorem. Na druhé straně barikády nuceně absentoval Reiter, který ve Zlíně hostuje právě z Ostravy. Prostor na křídle tak tentokrát uvolnil Fantiš.

Ještě před příchodem deště udeřil jako první Baník. Fleišman v deváté minutě poslal centr od rohového praporku na hlavu Lischky, jehož zakončení tečoval Cedidla pouze do protipohybu gólmana hostí Dostála, míči však v cestě do sítě nezabránil — 1:0. Za další čtyři minuty Fleišman využil debaty Vraštila s hlavním sudím, na levé straně Ostravanů tak vznikl prostor pro hbitého Sora. Nigerijský mladík se posléze v pokutovém území snadno přes Cedidlu uvolnil k zakončení, jímž navýšil náskok Slezanů.

Třetí branku přidali domácí ve 26. minutě. Kuzmanović z levé strany nacentroval před bránu, kde se jako blesk z čistého nebe objevil Lischka. Jeho náběh nezachytil žádný ze Ševců, stoper z Ludgeřovic tak mohl volejem propálit Dostála mezi nohama. Další merunu lovil nebohý brankář ze své sítě o osm minut později, kdy zlínský Hrubý chyboval na polovině hřiště a následně nezastavil Tetoura. Záložník Ostravanů pak nalezl nabíhajícího Almásiho, jehož zase neubránil Cedidla. Slovenský útočník si tak otevřel střelecký účet v dresu Slezanů.

Zlín se za celou první půli zmohl pouze na dva nepřesné pokusy Condého a Hlinky. Ve 43. minutě sice Conde vyhledal Dramého, adresát dalekonosného pasu ale přestřelil svatyni Baníku, asistent rozhodčího navíc odmával ofsajd, byť chybně. Hosté se však zároveň pořád museli mít na pozoru. Co dělat měl Vraštil, který ve 41. minutě opět zaspal a nechal rozběhnout Sora, jehož nicméně zadáci Moravanů tentokrát se štěstím zastavili.

Šest minut po změně stran konečně obstaral ránu mezi tři tyče Hlinka, gólman Baníku Laštůvka ale neměl větší potíže. Domácí navíc ihned rozjeli protiútok po pravé straně, odkud Sor hledal nabíhajícího Almásiho. Balón nakonec doputoval až na zadní tyč k Buchtovi, který prostřelil Dostála a zvýšil na 5:0.

Buchta se v 55. minutě mohl prosadit znovu, tentokrát jej však Dostál vychytal a následně se neujala ani dorážka Almásiho. Po početném střídání se v slibné příležitosti ocitl Potočný a i jeho střelu z úhlu Dostál zastavil, jenž hájil svou čest. Laštůvka na druhé straně naopak snil o čistém kontu, naděje se mu však rozplynula v 69. minutě, kdy ze standardní situace pálil Hlinka, jenž šťastně trefil spoluhráče Poznara, od něhož se míč odrazil do svatyně Slezanů.

To však byla víceméně jediná kaňka v jinak pohodovém nedělním odpoledni v podání Baníku. Závěr zápasu se totiž dohrával bez větších šancí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele